Pad thai med stekt ägg

19
2 Klimatsmart
Pad thai med stekt ägg

En smarrig och färgsprakande klassisk thailändsk pad thai som är mättande och full av smak. Risnudlarna steks med strimlade morötter, gröna små sojabönor och minimajs och toppas av stekt, strimlat ägg. Limen ger rätten en fin fräschör och jordnötterna en krispig textur. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Pad thai med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
250 g
sojabönor
1 dl
jordnötter
1
lime
2
förp risnudlar (à 180 g)
2
morötter
125 g
färsk minimajs
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 msk
vitvinsvinäger
2 tsk
strösocker
2 msk
japansk sojasås
8
ägg

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Rör i 1/2 tsk sambal oelek i sojablandningen och blanda gärna i lite fisksås i pad thaien (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Siranee

2020-02-04

Kan folk sluta göra pad thai eller kallar en nudelrätt för padthai för click-bait!!!

Daniel

2019-02-04

Sojabönor? Morötter? Minimajs? Men vare sig böngroddar, fisksås eller tamarind? Nae, det här är ingen pad thai hörrni. Säkert en god vagt thailändskt inspirerad rätt, men inte pad thai.

Näringsvärde per portion

Energi 3168 KJ / 758 kCal
Fett 29 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 60 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept