Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pad thai med stekt ägg

En smarrig och färgsprakande klassisk thailändsk pad thai som är mättande och full av smak. Risnudlarna steks med strimlade morötter, gröna små sojabönor och minimajs och toppas av stekt, strimlat ägg. Limen ger rätten en fin fräschör och jordnötterna en krispig textur. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Krossa nötterna grovt i en mortel. Skär limen i klyftor. Lägg upp i skålar.
  3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala och strimla morötterna. Ansa och dela majsen på längden. Stek det i hälften av oljan. Vänd ner sojabönorna och låt det bli varmt. Salta och peppra.
  5. Blanda vinäger, socker och soja. Vänd ner nudlarna och vinägerblandningen i pannan och rör runt.
  6. Stek äggen i resten av oljan tills gulan nästan är genomstekt. Salta och strimla äggen.
  7. Servera pad thai med ägg, nötter och lime.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Rör i 1/2 tsk sambal oelek i sojablandningen och blanda gärna i lite fisksås i pad thaien (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g sojabönor
  • 1 dl jordnötter
  • 1 lime
  • 2 förp risnudlar (à 180 g)
  • 2 morötter
  • 125 g färsk minimajs
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk japansk sojasås
  • 8 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3168 kJ / 758 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept