Pad thai med stekt ägg
En smarrig och färgsprakande klassisk thailändsk pad thai som är mättande och full av smak. Risnudlarna steks med strimlade morötter, gröna små sojabönor och minimajs och toppas av stekt, strimlat ägg. Limen ger rätten en fin fräschör och jordnötterna en krispig textur. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g sojabönor
1 dl jordnötter
1 lime
2 förp risnudlar (à 180 g)
2 morötter
125 g färsk minimajs
2 msk olja
salt
peppar
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
2 msk japansk sojasås
8 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3168 KJ / 758 kCal
Fett29 g
Salt2.99 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan folk sluta göra pad thai eller kallar en nudelrätt för padthai för click-bait!!!
Siranee
2020-02-04Sojabönor? Morötter? Minimajs? Men vare sig böngroddar, fisksås eller tamarind? Nae, det här är ingen pad thai hörrni. Säkert en god vagt thailändskt inspirerad rätt, men inte pad thai.
Daniel
2019-02-04