Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling "tikka sizlar"

Ett kryddigt recept på Kyckling tikka sizlar som är inspirerat från det indiska köket. Du behöver bland annat paprika, kyckling och chicken tikka spice mix. Servera med en fräsch sallad, matyoghurt och basmatiris!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala löken och kärna ur paprikorna. Dela lökarna i halvor och skär paprikorna i stora bitar.
  3. Pensla grönsakerna och kycklingen med lite olja, krydda med salt och peppar.
  4. Kryddblandning: Blanda olja med kryddmixen.
  5. Grilla kycklingen över glöden eller i grillpanna 4–5 minuter per sida och grönsakerna 2–3 minuter per sida. Pensla kryddblandningen över kycklingen mot slutet av grillningen. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  6. Servera med yoghurt, plockade korianderblad, ris och gärna en god sallad till. Strö över resten av kryddmixen vid servering.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 600 g kycklinglårfilé
  • rapsolja till pensling
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Kryddblandning
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk chicken tikka spice mix
Till servering
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 kruka koriander
  • ev sallad
  • 1 msk chicken tikka spice mix
Lägg till i inköpslistan