Glasnudlar med lime och jordnötter

59
3 Klimatsmart
Glasnudlar med lime och jordnötter

Thailändsk glasnudelsallad som bjuder på en explosion av smaker. Mangon bryter av fint mot den krispiga rättikan, de strimlade morötterna och salladslöken. Pricken över i:et är den goda dressingen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Glasnudlar med lime och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
250 g
fryst mango
200 g
glasnudlar
ca 300 g
rättika
2
morötter
125 g
salladslök

Dressing

1 msk
sesamfrön
2 msk
riven färsk ingefära
1
lime
1 msk
olja
3 msk
japansk sojasås
3 msk
sesamolja
2 tsk
sambal oelek
2 tsk
strösocker
1
kruka koriander
2 dl
jordnötter

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Vendela

2020-07-16

Glas och nudlar funkar inte alls bra ihop. Forsade blod ur munnen. Dressing var god dock!

Tobias

2018-12-12

Underbart recept! Färska räkor, färska ekologiska produkter såsom lime, koriander och ingefära. Fyst ekomango som tinas över sjudande ångkok funkar fint. Men behövs mer ingefära, sambal, soja samt lime för att få den smaksensation som rätten förtjänar😊

Marianne

2017-08-29

Använd färsk mango och torrostade jordnötter.

Näringsvärde per portion

Energi 2566 KJ / 613 kCal
Fett 31 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 67 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept