Glasnudlar med lime och jordnötter

66
6 Klimatsmart
Glasnudlar med lime och jordnötter

Thailändsk glasnudelsallad som bjuder på en explosion av smaker. Mangon bryter av fint mot den krispiga rättikan, de strimlade morötterna och salladslöken. Pricken över i:et är den goda dressingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Glasnudlar med lime och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst mango
200 g glasnudlar
ca 300 g rättika
2 morötter
125 g salladslök

Dressing

1 msk sesamfrön
2 msk riven färsk ingefära
1 lime
1 msk olja
3 msk japansk sojasås
3 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
1 kruka koriander
2 dl jordnötter

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Emma

2022-06-23

Det hade varit väldigt gott med lite protein i rätten, exempelvis räkor. Men annars supergott!

Anna-lena

2022-05-04

Jättegott! Hade i färsk vitkål istället för rättika som jag stekte lite först. Sen stekte jag räkor i vitlök och toppade med. Supergott!

Emmelina

2021-10-03

Ska rättikan inte tillagas alls? Blir den inte väldigt besk då?

Redaktionen ICAse

2021-10-06

Hej Emmelina! Den ska inte tillagas utan ska serveras rå. Smaken kan variera men rättika brukar vara ganska mild. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2566 KJ / 613 kCal
Fett 31 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 67 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden