Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glasnudlar med lime och jordnötter

Thailändsk glasnudelsallad som bjuder på en explosion av smaker. Mangon bryter av fint mot den krispiga rättikan, de strimlade morötterna och salladslöken. Pricken över i:et är den goda dressingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mangon.
  2. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen och klipp dem grovt.
  3. Skala och strimla rättika och morot. Ansa och strimla salladslöken.
  4. Dressing: Rosta sesamfröna i torr panna. Skala och riv ingefäran. Pressa limen. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Blanda glasnudlar, mango och grönsaker med dressingen. Tillsätt hela blad av koriander.
  6. Hacka jordnötterna grovt.
  7. Lägg upp på ett fat och garnera med extra sesamfrö och jordnötter.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst mango
  • 200 g glasnudlar
  • ca 300 g rättika
  • 2 morötter
  • 125 g salladslök
Dressing
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • 3 msk japansk sojasås
  • 3 msk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk strösocker
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2566 kJ / 613 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept