Glasnudlar med lime och jordnötter
Thailändsk glasnudelsallad som bjuder på en explosion av smaker. Mangon bryter av fint mot den krispiga rättikan, de strimlade morötterna och salladslöken. Pricken över i:et är den goda dressingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst mango
200 g glasnudlar
ca 300 g rättika
2 morötter
125 g salladslök
Dressing
1 msk sesamfrön
2 msk riven färsk ingefära
1 lime
1 msk olja
3 msk japansk sojasås
3 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
1 kruka koriander
2 dl jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett31 g
Salt2.46 g
Kolhydrater67 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och fräsht med fina smaker. Ös på med extra dressing (behövdes för att få mycket smak). Toppade med färska räkor också.
Lisa
2023-05-03Det hade varit väldigt gott med lite protein i rätten, exempelvis räkor. Men annars supergott!
Emma
2022-06-23Jättegott! Hade i färsk vitkål istället för rättika som jag stekte lite först. Sen stekte jag räkor i vitlök och toppade med. Supergott!
Anna-lena
2022-05-04