Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thaigryta med böngroddar

Det här receptet på thaigryta med böngroddar är otroligt gott och något utöver det vanliga. Thaigrytan är inte så stark som thaimat kan vara och brukar därför gillas även av barn. Servera med jasminris och du har en fulländad och uppskattad måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlök och lök. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Fräs lök och paprika i oljan i en gryta några minuter. Häll över kokosmjölk. Tillsätt salt och chilipeppar. Låt puttra cirka 5 minuter utan lock.
  3. Låt böngroddar och champinjoner rinna av och blanda ner i grytan. Smaka av med farin. Skär limefrukten i klyftor.
  4. Servera thaigrytan med ris, gärna jasminris och limeklyftor att pressa över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 burk böngroddar (à 280 g)
  • 1 burk hela champinjoner (à 400 g)
  • 1 1/2 msk Brun Farin
Till servering
  • 1 lime
  • ris, gärna jasminris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1746 kJ / 417 kCal