Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Melonsalsa med chili

Obeskrivligt god och spännande melonsalsa med intensiva smaker från chili, ingefära och vitlök. Den friska och svala smaken från melonen gör salsan idealisk till det nygrillade köttet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Fräs det hackade i oljan i en kastrull.
  2. Skala, kärna ur och skär melonen i små tärningar. Lägg melon, salt, farin och vinäger i kastrullen. Koka upp och koka utan lock tills den mesta av vätskan kokat in. Låt kallna.
  3. Servera melonsalsan till t ex grillad eller stekt kotlett med potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 röd chili
  • 1 liten bit färsk ingefära (en bit motsvarar ca 20 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 honung- eller galiamelon (à ca 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden