Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Faringlaserad steklök

Steklökar glaserade i farin tillagar du snabbt och enkelt. Du kan servera den faringlaserade steklöken som ett tillbehör. Passar utmärkt till hasselbackspotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala steklöken. Bryn löken i matfettet i en stekpanna tills den börjar få färg. Strö över farinet och krydda med salt och peppar.
  2. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 10 minuter tills löken mjuknat. Tillsätt eventuellt soja. Servera den faringlaserade steklöken till stek av olika slag, hasselbackspotatis och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 steklökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk Brun Farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl köttbuljong (tärning+vatten)
  • ev 1 tsk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden