Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Riktigt goda marinerade kycklingspett får du om lagar till Kai Yang. Du marinerar spetten med en marinad av kokosmjölk, tomatpuré, farin, ingefära, soja, spiskummin, sweet chilisås, koriander och vitlök. Fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla marinadingredienser utom vitlök och kokosmjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning så att sockret löser sig.
  2. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt kokosmjölken. Koka upp. Ta från värmen, låt svalna. Spara cirka hälften av marinaden som dippsås.
  3. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i mari-naden, eller lägg i hela vingarna. Låt marinera i minst 3 timmar, helst över natten i kylskåp.
  4. Trä kycklingbitarna/-vingarna på grillspett, grilla i ugn/utegrill i ca 10 minuter. Pensla spetten med marinaden under grillningen.
  5. Servera spetten med dippsås och gärna en sallad. Ris eller nudlar gör det till en hel måltid.

Tips

Marinaden går utmärkt att använda även till fläskkött, fisk och räkor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé (500 g filé eller 1 kg kycklingvingar)
Marinad:
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk Brun Farin
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 tsk finmalen spiskummin
  • 1 tsk finmalen torkad koriander
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl kokosmjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?