Grillade kycklingspett (Kai Yang)
Riktigt goda marinerade kycklingspett får du om lagar till Kai Yang. Du marinerar spetten med en marinad av kokosmjölk, tomatpuré, farin, ingefära, soja, spiskummin, sweet chilisås, koriander och vitlök. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé (500 g filé eller 1 kg kycklingvingar)
Marinad:
2 msk tomatpuré
2 msk brun farin
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
3 dl kokosmjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan tyvärr inte rekommendera detta,,, inget för gourmetläppar. Följde receptet och redan I marinaden så kom misstankarna...nåväl, det skall prövas....leta vidare, det finns bättre. ☝️
Kent
2023-06-17Bara ett tips: ”Gai Yaang” är en bättre transkribering till engelska. Eller ”Gajj Jaang” till svenska. :) //Språkpolisen
Henrik
2022-08-08Det här är världens godaste gryta! Jag steker på bitar av kycklingfiléer som sedan får koka läääänge i såsen, så köttet blir trådigt o smakerna fantastiska. Strax innan servering lägger jag i morotsslantar o brocollibuketter för att få färg o tuggmotstånd. Servera med basmatiris. Älskas av alla!
Sara
2021-01-25