Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
13
Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Riktigt goda marinerade kycklingspett får du om lagar till Kai Yang. Du marinerar spetten med en marinad av kokosmjölk, tomatpuré, farin, ingefära, soja, spiskummin, sweet chilisås, koriander och vitlök. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Ingredienser

4 portioner
500 g  kycklingfilé (500 g filé eller 1 kg kycklingvingar)

Marinad:

2 msk  tomatpuré
2 msk  brun farin
1 msk  finriven färsk ingefära
2 msk  soja
1 tsk  finmalen spiskummin
1 tsk  finmalen torkad koriander
2 msk  sweet chilisås
3   vitlöksklyftor
3 dl  kokosmjölk

Gör så här

Tips

Marinaden går utmärkt att använda även till fläskkött, fisk och räkor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Kan tyvärr inte rekommendera detta,,, inget för gourmetläppar. Följde receptet och redan I marinaden så kom misstankarna...nåväl, det skall prövas....leta vidare, det finns bättre. ☝️

Kent

2023-06-17

Bara ett tips: ”Gai Yaang” är en bättre transkribering till engelska. Eller ”Gajj Jaang” till svenska. :) //Språkpolisen

Henrik

2022-08-08

Det här är världens godaste gryta! Jag steker på bitar av kycklingfiléer som sedan får koka läääänge i såsen, så köttet blir trådigt o smakerna fantastiska. Strax innan servering lägger jag i morotsslantar o brocollibuketter för att få färg o tuggmotstånd. Servera med basmatiris. Älskas av alla!

Sara

2021-01-25

Testa liknande recept

Stark marinad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade bananer med glass
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurk-/papayasallad (Som Tam)
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Thaigryta med böngroddar
Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga