Grillade kycklingspett (Kai Yang)

32
12
Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Riktigt goda marinerade kycklingspett får du om lagar till Kai Yang. Du marinerar spetten med en marinad av kokosmjölk, tomatpuré, farin, ingefära, soja, spiskummin, sweet chilisås, koriander och vitlök. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfilé (500 g filé eller 1 kg kycklingvingar)

Marinad:

2 msk tomatpuré
2 msk brun farin
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
3 dl kokosmjölk

Gör så här

Tips

Marinaden går utmärkt att använda även till fläskkött, fisk och räkor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Henrik

2022-08-08

Bara ett tips: ”Gai Yaang” är en bättre transkribering till engelska. Eller ”Gajj Jaang” till svenska. :) //Språkpolisen

Sara

2021-01-25

Det här är världens godaste gryta! Jag steker på bitar av kycklingfiléer som sedan får koka läääänge i såsen, så köttet blir trådigt o smakerna fantastiska. Strax innan servering lägger jag i morotsslantar o brocollibuketter för att få färg o tuggmotstånd. Servera med basmatiris. Älskas av alla!

Erika

2019-05-26

Fantastiskt gott! Jag hade även sesamfrö över. 👌🏼