Thaiburgare med koriander och krämig kål

135
0
Thaiburgare med koriander och krämig kål

Smaken av hamburgare slår det mesta, och i detta recept har vi kryddat med influenser från det Thailändska köket. Det saftiga köttet smaksätts med ljuvlig koriander, färsk ingefära och med hetta från sambal oelek innan de formas och steks. Servera i varma bröd med den spännande kålsalladen och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Thaiburgare med koriander och krämig kål

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt och peppar

Kål

125 g färskost
2 msk mjölk
275 g råkostsallad

Burgare

1 kruka koriander
2 msk riven färsk ingefära
500 g hönsfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 tsk salt
1/2 msk olja

Tillbehör

4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
1 krispsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd färskost och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna kålen med lite chiliflakes eller spiskummin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

135

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3278 KJ / 783 kCal
Fett 32 g
Salt 371 g
Kolhydrater 81 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden