Thaiburgare med koriander och krämig kål
Smaken av hamburgare slår det mesta, och i detta recept har vi kryddat med influenser från det Thailändska köket. Det saftiga köttet smaksätts med ljuvlig koriander, färsk ingefära och med hetta från sambal oelek innan de formas och steks. Servera i varma bröd med den spännande kålsalladen och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Kål
1 st lime
125 g färskost
1 msk mjölk
275 g råkostsallad
Burgare
1 kruka koriander
2 msk riven färsk ingefära
500 g hönsfärs eller kycklingfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 tsk salt
1/2 msk olja
Tillbehör
4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3278 KJ / 783 kCal
Fett32 g
Salt3.71 g
Kolhydrater81 g
Protein39 g
Kommentarer