Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Thaiburgare med koriander och krämig kål

Smaken av hamburgare slår det mesta, och i detta recept har vi kryddat med influenser från det Thailändska köket. Det saftiga köttet smaksätts med ljuvlig koriander, färsk ingefära och med hetta från sambal oelek innan de formas och steks. Servera i varma bröd med den spännande kålsalladen och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Potatis: Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda dem med olivolja, salt och peppar i en bunke.  Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta den mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Kål: Vispa färskosten med mjölken och blanda ner råkostsalladen.
  4. Burgare: Hacka drygt hälften av koriandern (spara resten till garnering). Skala och riv ingefära. Blanda färsen med koriander, ingefära, sambal oelek, ägg och salt.
  5. Forma färsen till 4 stora burgare. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd dem då och då. 
  6. Tillbehör: Värm bröden i ugn, stekpanna eller brödrost. Lägg ihop bröden med sallad, burgare och kål. Garnera med koriander och servera med potatisen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd färskost och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna kålen med lite chiliflakes eller spiskummin.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Kål
  • 125 g färskost
  • 2 msk mjölk
  • 275 g råkostsallad
Burgare
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 500 g hönsfärs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk olja
Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
  • 1 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3278 kJ / 783 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer