Laxburgare med koriander och krämig kål
En thai-inspirerad laxburgare, med smak av koriander, ingefära och sambal oelek, som serveras med hamburgerbröd, en krämig kålsallad med sting samt ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Kål
125 g färskost paprika & chili
2 msk mjölk
275 g råkostsallad
Burgare
2 förp laxtärningar (à 300 g)
1 tsk salt
1 ägg
1 kruka koriander
2 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1/2 msk olja
Tillbehör
4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
1/2 kruka krispsallad
4 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3155 KJ / 754 kCal
Fett34.5 g
Salt2.76 g
Kolhydrater64.3 g
Protein42.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer