Laxburgare med koriander och krämig kål

3
0
Laxburgare med koriander och krämig kål

En thai-inspirerad laxburgare, med smak av koriander, ingefära och sambal oelek, som serveras med hamburgerbröd, en krämig kålsallad med sting samt ugnsrostad potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Laxburgare med koriander och krämig kål

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g
fast potatis
1/2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Kål

125 g
färskost paprika & chili
2 msk
mjölk
275 g
råkostsallad

Burgare

2
förp laxtärningar (à 300 g)
1 tsk
salt
1
ägg
1
kruka koriander
2 msk
riven ingefära
1 tsk
sambal oelek
1/2 msk
olja

Tillbehör

4
hamburgerbröd (gärna surdeg)
1/2
kruka krispsallad
4
tomater

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3155 KJ / 754 kCal
Fett 34.5 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 64.3 g
Protein 42.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept