Thai tofuburgare med sweet chilisallad

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
0
Thai tofuburgare med sweet chilisallad

Här vänds skivor av tofu i sesamfrön innan de läggs på grillen. Tofun, som ibland kallas sojabönsost, är mild i smaken. Men tillsammans med mango- och morotssalladen smaksatt med sweet chili blir det här en vegetarisk burgare med både hetta och krispighet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Thai tofuburgare med sweet chilisallad

Ingredienser

8 portioner
500 g  marinerad tofu
1 dl  sesamfrön
3 msk  olivolja

Sweet chilisallad

1   morot
1   mango
1/2   rödlök
1   påse salladslök (à 125 g)
1 dl  färska böngroddar
1 1/2 dl  sweet chilisås

Tillbehör

4   stora skivor ljust surdegsbröd
8   salladsblad
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1182 KJ / 282 kCal
Fett13 g
Salt0.84 g
Kolhydrater30 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad tofu med paprikasalsa
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad tofu med citron- och timjandressing
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Scrambled tofu (vegansk äggröra)
Betyg 5 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Andys tofumacka med grönkålssallad
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga