Thai tofuburgare med sweet chilisallad
Här vänds skivor av tofu i sesamfrön innan de läggs på grillen. Tofun, som ibland kallas sojabönsost, är mild i smaken. Men tillsammans med mango- och morotssalladen smaksatt med sweet chili blir det här en vegetarisk burgare med både hetta och krispighet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
8 portioner
500 g marinerad tofu
1 dl sesamfrön
3 msk olivolja
Sweet chilisallad
1 morot
1 mango
1/2 rödlök
1 påse salladslök (à 125 g)
1 dl färska böngroddar
1 1/2 dl sweet chilisås
Tillbehör
4 stora skivor ljust surdegsbröd
8 salladsblad
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1182 KJ / 282 kCal
Fett13 g
Salt0.84 g
Kolhydrater30 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer