Andys tofumacka med grönkålssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Andys tofumacka med grönkålssallad

Varva en fräsch dagobertmacka. Den lyxiga smörgåsen innehåller gröna godsaker som tofu, avokado och tomater, och så en klick majonnäs mellan varven. Tofun får gärna vara rökt eller marinerad så får mackan ännu mer smak. Rostad sötpotatis och grönkålssallad är gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Tofumacka

  1. Skär tofun i skivor. Stek dem krispiga i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva tomat och avokado.
  3. Rosta bröden och bred på majonnäsen.
  4. Varva sallad, tomat, avokado och tofu på hälften av brödskivorna. Salta och peppra lätt mellan lagren.
  5. Lägg på de resterande brödskivorna och dela varje smörgås tvärsöver i 2 delar. Servera gärna med Rostad sötpotatis och grönkålssallad.

Grönkålssallad

  1. Blanda olivolja och citronjuice i en stor skål.
  2. Skala och riv vitlöken och blanda i tillsammans med chiliflakes och flingsalt.
  3. Skär bort mittsträngen från kålen och släng den. Skär bladen i cm-breda strimlor.
  4. Blanda ner kålen i dressingen och låt det stå i rumstemperatur ca ­30 minuter.
  5. Blanda i parmesanosten.
  6. Smula brödet i fina smulor. Rosta dem i en torr stekpanna. Blanda dem i salladen. Garnera med parmesanflagor.

För alla

Gör glutenfritt: välj specialbröd utan gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon.

Ingredienser

Portioner: 4
Tofumacka
  • 1 paket tofu gärna rökt eller marinerad (à ca 270 g)
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 8 skivor fullkornsbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 8 salladsblad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Grönkålssallad
  • 200 g färsk grönkål, svartkål eller spenat
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl finriven parmesanost + lite hyvlade flagor till garnering
  • 1/2 skiva fullkornsbröd
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan