Thai-pannbiffar

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
3
Thai-pannbiffar

Piffa upp dina klassiska pannbiffar genom att ge dem en thailändsk karaktär. Du blandar i koriander och limeblad i färsen vilket gör biffarna otroligt smakrika. Servera dem med den gräddiga currysåsen, granna sockerärter och nykokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Thai-pannbiffar

Ingredienser

4 portioner

Pannbiff

3 msk  ströbröd
1 1/2 dl  mjölk
1   gul lök
smör till stekning
3   vitlöksklyftor
2 tsk  torkade, krossade limeblad eller hela limeblad (2 tsk torkade motsvarar 4 färska limeblad)
500 g  nötfärs
1 msk  malen koriander
1   ägg
2 tsk  salt
1 krm  peppar

Sås

1 msk  grön currypaste
smör
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 msk  konc kalvfond
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Viola det räcker med en tsk currypasta. är det felskrivet? Annars är rätten mycket god.

Yvonne

2009-08-27

Biffarna var mycket goda men såsen blev i mitt tycke för stark. Det räcker med 1 tsk currypaste.

Viola

2009-02-06

Mycket smakrikt och elegant med sockerärter

Arne

2009-01-25

Testa liknande recept

Het krabbcurry med nudlar
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskkakor med syrlig dipp
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling panang curry med limeblad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Familjens thaigryta
Betyg 2.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga