Thai-pannbiffar

Piffa upp dina klassiska pannbiffar genom att ge dem en thailändsk karaktär. Du blandar i koriander och limeblad i färsen vilket gör biffarna otroligt smakrika. Servera dem med den gräddiga currysåsen, granna sockerärter och nykokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Ingredienser
4 portioner
Pannbiff
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
smör till stekning
3 vitlöksklyftor
2 tsk torkade, krossade limeblad eller hela limeblad (2 tsk torkade motsvarar 4 färska limeblad)
500 g nötfärs
1 msk malen koriander
1 ägg
2 tsk salt
1 krm peppar
Sås
1 msk grön currypaste
smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Gör så här
00:10:00
00:04:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med Viola det räcker med en tsk currypasta. är det felskrivet? Annars är rätten mycket god.
Yvonne
2009-08-27Biffarna var mycket goda men såsen blev i mitt tycke för stark. Det räcker med 1 tsk currypaste.
Viola
2009-02-06Mycket smakrikt och elegant med sockerärter
Arne
2009-01-25