Thai-pannbiffar
Piffa upp dina klassiska pannbiffar genom att ge dem en thailändsk karaktär. Du blandar i koriander och limeblad i färsen vilket gör biffarna otroligt smakrika. Servera dem med den gräddiga currysåsen, granna sockerärter och nykokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
Pannbiff
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
smör till stekning
3 vitlöksklyftor
2 tsk torkade, krossade limeblad eller hela limeblad (2 tsk torkade motsvarar 4 färska limeblad)
500 g nötfärs
1 msk malen koriander
1 ägg
2 tsk salt
1 krm peppar
Sås
1 msk grön currypaste
smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med Viola det räcker med en tsk currypasta. är det felskrivet? Annars är rätten mycket god.
Yvonne
2009-08-27Biffarna var mycket goda men såsen blev i mitt tycke för stark. Det räcker med 1 tsk currypaste.
Viola
2009-02-06Mycket smakrikt och elegant med sockerärter
Arne
2009-01-25