Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Thai-pannbiffar

Piffa upp dina klassiska pannbiffar genom att ge dem en thailändsk karaktär. Du blandar i koriander och limeblad i färsen vilket gör biffarna otroligt smakrika. Servera dem med den gräddiga currysåsen, granna sockerärter och nykokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannbiff: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter. Skala och finhacka löken. Stek den på svag värme i lite smör.
  2. Skala och finriv vitlöken. Smula limebladen om de är hela. Blanda färsen i mjölk- och ströbrödsblandningen. Tillsätt vitlök, koriander, limeblad, lök, ägg, salt och peppar.
  3. Forma 8 pannbiffar av färsen (för 4 port) och stek i smör, ca 4 minuter på varje sida.
  4. Sås: Fräs currypasten i en kastrull i lite smör. Tillsätt grädde och kalvfond, koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt under omrörning. Låt småkoka ca 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Servera gärna med frästa sockerärter eller Het gurksallad med salladslök och chili.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannbiff
  • 3 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkade, krossade limeblad eller hela limeblad (2 tsk torkade motsvarar 4 färska limeblad)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk malen koriander
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 1 msk grön currypaste
  • smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer