Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker
Ett annorlunda recept på smakrika köttbullar i kokos- och mangosås med inlagda grönsaker. Du gör det asiatiskinspirerade receptet av bland annat fänkål, gurka, zucchini, nötfärs, ägg, lök, kokosmjölk, mango chutney och limeblad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
Inlagda grönsaker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 fänkål
1/2 gurka
1/2 zucchini
Köttbullar
500 g nötfärs
1 ägg
3 msk konc kalvfond
1 msk röd currypaste
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Kokos- & mangosås
1 gul lök
rapsolja (till stekning)
1 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl mango chutney
10 torkade limeblad
1/2 tsk salt
ev 1/2 krm peppar
1 kruka färsk koriander
Till servering
jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Åke Holmberg: Lättlagat och myclet smakrik rätt. En sådan rÄtt sopm vi gärna gör igen. 5 kockmössor
Åke
2009-10-05Åke Nilsson: Jättegott, men ingen snabbrätt precis! Det krävs gott om tid för att hinna förbereda allt. Barnbarnen tyckte att köttbullarna var goda med smakade lite för starkt. Andra gången bytte jag ut köttbullarna mot bitar av kycklingfilé som marinerades och stektes innan de fick koka i kokos- och mangosåsen. Rätten gjorde succé hos treårige Ludvig! Betyg 4,6
Redaktionen
2009-08-13Mikaela Fredin: Min affär fick ta hem limeblad - bra, för då kan fler göra den här rätten! Det blev jättegott - även om jag gärna hade haft rätten lite starkare. Andra gången ändrade jag rejält och marinerade kycklingfiléer i turkisk yoghurt och röd currypaste och körde dem i ugnen i 20 minuter. Sedan fick de sjuda några minuter i såsen. Smaskens! Betyg 4,5
Redaktionen
2009-08-13