Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

Ett annorlunda recept på smakrika köttbullar i kokos- och mangosås med inlagda grönsaker. Du gör det asiatiskinspirerade receptet av bland annat fänkål, gurka, zucchini, nötfärs, ägg, lök, kokosmjölk, mango chutney och limeblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Inlagda grönsaker: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Vispa till sockret löst sig.
  2. Ansa och dela fänkålen. Skär den i tunna skivor/strimlor. Halvera gurka och zucchini på längden. Skrapa ut fröna med en sked och skär i tunna skivor. Lägg grönsakerna i lagen. Låt dra ca 30 minuter, gärna längre. Rör om då och då.
  3. Köttbullar: Blanda samman färs, ägg, kalvfond, currypaste, salt och peppar. Rulla till köttbullar.
  4. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt currypaste och låt den fräsa med i 1 minut.
  5. Blanda i kokosmjölk och mango chutney. Lägg ner limeblad och köttbullarna i såsen och låt puttra sakta under lock ca 7 minuter. Smaka av med salt och ev peppar. Strö över koriander och servera med grönsakerna och gärna jasminris.

För alla

Läs nog på ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och kontrollera fonden.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
Inlagda grönsaker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 fänkål
  • 1/2 gurka
  • 1/2 zucchini
Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk konc kalvfond
  • 1 msk röd currypaste
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Kokos- & mangosås
  • 1 gul lök
  • rapsolja (till stekning)
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 dl mango chutney
  • 10 torkade limeblad
  • 1/2 tsk salt
  • ev 1/2 krm peppar
  • 1 kruka färsk koriander
Till servering
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?