Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

2
4
Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

Ett annorlunda recept på smakrika köttbullar i kokos- och mangosås med inlagda grönsaker. Du gör det asiatiskinspirerade receptet av bland annat fänkål, gurka, zucchini, nötfärs, ägg, lök, kokosmjölk, mango chutney och limeblad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Inlagda grönsaker

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 fänkål
1/2 gurka
1/2 zucchini

Köttbullar

500 g nötfärs
1 ägg
3 msk konc kalvfond
1 msk röd currypaste
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Kokos- & mangosås

1 gul lök
rapsolja (till stekning)
1 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl mango chutney
10 torkade limeblad
1/2 tsk salt
ev 1/2 krm peppar
1 kruka färsk koriander

Till servering

jasminris

För alla

Läs nog på ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och kontrollera fonden.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Åke

2009-10-05

Åke Holmberg: Lättlagat och myclet smakrik rätt. En sådan rÄtt sopm vi gärna gör igen. 5 kockmössor

Redaktionen

2009-08-13

Åke Nilsson: Jättegott, men ingen snabbrätt precis! Det krävs gott om tid för att hinna förbereda allt. Barnbarnen tyckte att köttbullarna var goda med smakade lite för starkt. Andra gången bytte jag ut köttbullarna mot bitar av kycklingfilé som marinerades och stektes innan de fick koka i kokos- och mangosåsen. Rätten gjorde succé hos treårige Ludvig! Betyg 4,6

Redaktionen

2009-08-13

Mikaela Fredin: Min affär fick ta hem limeblad - bra, för då kan fler göra den här rätten! Det blev jättegott - även om jag gärna hade haft rätten lite starkare. Andra gången ändrade jag rejält och marinerade kycklingfiléer i turkisk yoghurt och röd currypaste och körde dem i ugnen i 20 minuter. Sedan fick de sjuda några minuter i såsen. Smaskens! Betyg 4,5