Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Het gurksallad med salladslök och chili

Slut på idéer om vad du ska servera för sallad till maten? Testa denna exotiska gurksallad med salladslök och chili! Servera gärna salladen till thai-pannbiffar och kycklingspett.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla gurkan tunt med en osthyvel. Skär chilifrukten i tunna strimlor, ta med kärnorna.
  2. Rör ihop socker, fisksås, chilistrimlor och citronjuice. Blanda med gurkan och låt dra minst 30 minuter i kylen.
  3. Skär salladslöken i fina strimlor. Blanda i hälften av salladslöken och garnera med resten.
  4. Servera gärna till Thai-pannbiffar och Kycklingspett.

För alla

Fri från gluten, laktor, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gurka
  • 1 chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 msk socker
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 knippe salladslök (à 125 g)

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer