Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tacogryta med guacamole & nachos

En kryddig och mättande tacogryta med guacamole och nachos. Servera den heta tacogrytan som middag till helgen eller när du vill hetta upp en vanlig vardagskväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka gul lök. Fräs 2/3 av löken mjuk i hälften av olivoljan i en gryta. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över tacokrydda.
  3. Öppna tomatburkarna och klipp dem direkt i burken med sax. Häll av bönburkarna och häll i grytan tillsammans med tomaterna. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gröp ut köttet ur avokadon. Blanda urkärnad och finhackad chilifrukt och avokado med resten av löken och resterande olivolja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  5. Lägg nacho chips på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen 1–3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Strö ev hackade örter, t ex koriander, över grytan. Servera med tillbehören.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan och nachochipsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 burkar bönor (t ex stora vita bönor)
  • salt och peppar
  • 1 avokado
  • 1 liten, urkärnad och finhackad chilifrukt
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 påse nachochips (à 200 g)
  • 2 dl riven ost
  • ev hackade örter (t ex koriander)
Lägg till i inköpslistan