Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tacomackor med kyckling och ananassalsa

Färdiggrillad kyckling och tacokrydda i skön förening på rostat bröd. Den fräscha ananassalsan går även att göra på burkananas. Nya fredagsfavoriten?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar/strimlor. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda tomater, lök, tacokrydda och persilja eller koriander i en bunke. Häll av majsen och blanda i den och hälften av osten.
  4. Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Fördela kycklingblandningen på bröden. Strö över resten av osten. Gratinera mackorna mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Salsa: Skala, skär bort rotstocken och skär ananasköttet i små bitar. Skär gurkan i tärningar. Blanda ananas, gurka och chilisås. Toppa med koriander.
  6. Servera de varma mackorna med ananas- och gurksalsan och ev strimlad isbergssallad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: välj lämpligt bröd.


Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 hel grillad kyckling
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 1 påse riven tacoost (à 150 g)
  • 3 msk hackad persilja eller koriander
  • 8 skivor formfranska
  • ev strimlad isbergssallad till servering
Salsa
  • 1 klyfta färsk ananas (à 300 g)
  • 1 gurka
  • ca 2 1/2 msk sweet chilisås
  • 2 msk hackad koriander eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer