Tacomackor med kyckling och ananassalsa

23
18
Tacomackor med kyckling och ananassalsa

Färdiggrillad kyckling och tacokrydda i skön förening på rostat bröd. Den fräscha ananassalsan går även att göra på burkananas. Nya fredagsfavoriten?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Tacomackor med kyckling och ananassalsa

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 hel grillad kyckling
1 burk majs (à 340 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
3 msk hackad persilja eller koriander
8 skivor formfranska
strimlad isbergssallad till servering

Salsa

1 klyfta färsk ananas (à 300 g)
1 gurka
ca 2 1/2 msk sweet chilisås
2 msk hackad koriander eller persilja

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: välj lämpligt bröd.


Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Anna-karin

2012-01-16

En lättlagad och snabb tacovariant som alla i familjen tyckte om. Det var så gott att vi ville testlaga två gånger. Vi använde en stor, saftig färdiggrillad kyckling så röran räckte till 12 formfrallor, och då var de ändå riktigt rågade. Den friska, fräscha salsan passade utmärkt till. Andra gången lade vi till lite chili i röran och fyllde den i 8 vitkålsblad istället för formfranska. Det blev riktigt bra det med och väldigt kalorisnålt för den som föredrar det. Vi använde persilja båda gångerna och vi kommer garanterat att göra detta vinnande koncept igen.

Jessica

2012-01-16

Ett lättlagat recept som är en bra variation av de "vanliga" varmamackorna. Det gick snabbt att göra och en bra rätt att göra en vardag efter jobb när man vill ha mat snabbt. Salsan var väldigt god och den passar också bra till grillat kött.

Maria

2012-01-15

Goda, mättande och lättlagade mackor. Salsan var god även den men vi tyckte inte att sweet chilisåsen passade ihop med tacokryddorna. Salsan kan vi tänka oss att ha till grillat i sommar och tacomackorna får en vanlig grönsallad som sällskap istället.