Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Texmex-gratäng med tacotäcke

Ett snabblagat recept med mumsig smak av taco. Texmex-gratäng med tacotäcke gör du av bland annat nötfärs, lök, tacokrydda, bönor, riven ost, tacochips och gräddfil. Servera den härliga gratängen med en frisk grönsallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna/kastrull, ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs ca 5 minuter. Blanda i tacokrydda, krossade tomater och bönor. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
  3. Ta från värmen. Blanda ner 2/3 av osten i kastrullen.
  4. Lägg färs- och bönblandningen i en ugnssäker form. Toppa med chipsen och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter, tills osten smält och chipsen fått fin färg. Servera med gräddfilen och gärna en sallad till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån. Kontrollera kryddmix och chips. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera kryddmix och chips. Ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
  • 1 påse riven tacoost (à 150 g)
  • 1/2 påse tacochips (à ca 100 g)
  • 2 dl gräddfil
  • ev grönsallad till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB