Texmex-gratäng med tacotäcke
Ett snabblagat recept med mumsig smak av taco. Texmex-gratäng med tacotäcke gör du av bland annat nötfärs, lök, tacokrydda, bönor, riven ost, tacochips och gräddfil. Servera den härliga gratängen med en frisk grönsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
1/2 påse tacochips (à ca 100 g)
2 dl gräddfil
grönsallad till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! En ny favorit!!
Anders
2024-09-27Mmm, vilken god gratäng. Men vi hade inte så mycket tacochips. Så vi fick använda vanliga chips. Det här måste vi göra igen. Det här är nästan lika gott som pizza, fast nä. Det är det inte. Emil 9 år :)
Linda
2012-11-04Väldigt lättlagat och gott. Bra med ingredienser som man ofta har hemma. Tog bara en burk bönor då det lätta kan bli för mycket. Kommer garanterat att laga detta igen men kommer då inte ha chipsen ovanpå då de blev mjuka i matlåda, kommer däremot att ha de som tillbehör på sidan.
Caroline
2011-12-14