Texmex-gratäng med tacotäcke

Ett snabblagat recept med mumsig smak av taco. Texmex-gratäng med tacotäcke gör du av bland annat nötfärs, lök, tacokrydda, bönor, riven ost, tacochips och gräddfil. Servera den härliga gratängen med en frisk grönsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
1/2 påse tacochips (à ca 100 g)
2 dl gräddfil
grönsallad till servering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån. Kontrollera kryddmix och chips. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera kryddmix och chips. Ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mmm, vilken god gratäng. Men vi hade inte så mycket tacochips. Så vi fick använda vanliga chips. Det här måste vi göra igen. Det här är nästan lika gott som pizza, fast nä. Det är det inte. Emil 9 år :)
Linda
2012-11-04Väldigt lättlagat och gott. Bra med ingredienser som man ofta har hemma. Tog bara en burk bönor då det lätta kan bli för mycket. Kommer garanterat att laga detta igen men kommer då inte ha chipsen ovanpå då de blev mjuka i matlåda, kommer däremot att ha de som tillbehör på sidan.
Caroline
2011-12-14Lätt och enkel rätt att tillaga, passar oss utmärkt med en ny variant på Tacos. Tex mex gratängen var väldigt uppskattad av familjen även med bönorna i. Familjen ger rätten tummen upp. Det innebär att vi kommer att laga den igen
Cecilia
2011-12-13