Denna snabba chiligryta passar bra dagar du har bråttom. Lägg ner kidneybönor, salsasås och tomater med din frästa nötfärs och låt allt koka ihop. Servera din heta chiligryta med gräddfil och mumsigt tortillacrisp av strimlat, stekt tortillabröd.
Läs noga innehållsförteckningen på taco spice mixen och salsasåsen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: hoppa över tortillas och välj glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: läs noga innehållsförteckningen på tortillabröden. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs noga på innehållsförteckningen på tortillabröden. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maziar
2022-07-13Supergott recept. Har varit en absolut favorit ända sen jag först upptäckte den i Billiga Veckan för 10 år sedan. Den är inte superstark, som vissa (inte jag) kanske förväntar sig från chili, men receptet har rum för många variationer, så man kan anpassa det efter eget tycke och smak. Jag brukar hoppa över tortillachipsen och ha ris till istället. Additionen av gräddfil vid servering är pricken över i. Det liksom "svalkar" tungan och skyddar mot chilins hetta. Rekommenderas varmt.
Redaktionen
2016-08-22Hej Fredrik! Både tacokryddan och salsan innehåller redan chili, men gillar du starkt så kan du ju slänga ner lite extra. Lycka till! Hälsningar Michelle
Fredrik
2016-08-15Chilligryta utan chilli???? Tar inte många sekunder att slänga i.