Chiligryta med nötfärs, kidneybönor, tomat och tortillacrisp
Denna snabba chiligryta passar bra dagar du har bråttom. Lägg ner kidneybönor, salsasås och tomater med din frästa nötfärs och låt allt koka ihop. Servera din heta chiligryta med gräddfil och mumsigt tortillacrisp av strimlat, stekt tortillabröd.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
1 påse tacokrydda (à 40 g)
2 förp färdigkokta kidneybönor (à ca 400 g)
1 burk medium salsasås (à ca 300 g)
500 g finkrossade tomater vitlök
1 dl vatten
salt
peppar
4 mjuka tortillabröd
3 dl gräddfil till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God, men ganska tam. Andra tillagningen la vi till lite chili och valde en het salsa i stället. Mycket lyckat!
Anna
2024-10-08Supergott recept. Har varit en absolut favorit ända sen jag först upptäckte den i Billiga Veckan för 10 år sedan. Den är inte superstark, som vissa (inte jag) kanske förväntar sig från chili, men receptet har rum för många variationer, så man kan anpassa det efter eget tycke och smak. Jag brukar hoppa över tortillachipsen och ha ris till istället. Additionen av gräddfil vid servering är pricken över i. Det liksom "svalkar" tungan och skyddar mot chilins hetta. Rekommenderas varmt.
Maziar
2022-07-13Hej Fredrik! Både tacokryddan och salsan innehåller redan chili, men gillar du starkt så kan du ju slänga ner lite extra. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-22