Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiligryta med nötfärs, kidneybönor, tomat och tortillacrisp

Denna snabba chiligryta passar bra dagar du har bråttom. Lägg ner kidneybönor, salsasås och tomater med din frästa nötfärs och låt allt koka ihop. Servera din heta chiligryta med gräddfil och mumsigt tortillacrisp av strimlat, stekt tortillabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs köttfärsen i oljan i en het gryta. Finfördela med gaffel. Tillsätt tacokrydda och fräs ihop.
  2. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem tillsammans med salsasås, tomater och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär tortillabröden i tunna strimlor. Rosta dem i en het torr panna. Salta lätt.
  4. Servera chilin i djupa tallrikar. Strö över tortillacrisp. Servera med gräddfil.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på taco spice mixen och salsasåsen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: hoppa över tortillas och välj glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: läs noga innehållsförteckningen på tortillabröden. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs noga på innehållsförteckningen på tortillabröden. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 2 förp färdigkokta kidneybönor (à ca 400 g)
  • 1 burk medium salsasås (à ca 300 g)
  • 500 g finkrossade tomater vitlök
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 mjuka tortillabröd
  • 3 dl gräddfil till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?