Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN |

Tacopizza

Mångas favoriter! En god variant på taco i form av en pizza. En bättre kombination får man leta efter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skala, skiva eller hacka löken. Låt majsen rinna av.
  3. Stek färsen i oljan tills den får färg. Rör i tacokryddan.
  4. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatsåsen på degen. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, majs och ost. Ta ut plåten och dra över bakplåtspappret med pizzan på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skala och skär morötterna i stavar. Plocka salladsbladen och klyfta tomaterna.
  6. Ta ut pizzan och servera med grönsakerna och gräddfilen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på taco kryddmix och pizzakitet. I övrigt är rätten fri från ägg.

Gör glutenfri: Gör egen glutenfri pizzadeg (och tomatsås som annars medföljer kitet)
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja) och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 340 g majs
  • ca 400 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 600 g pizzakit med tomatsås
  • bakplåtspapper
  • 1 dl riven ost
  • 2 morötter
  • 1 romansallad
  • 2 tomater
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2761 kJ / 658 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer