Texmexpajer

66
15
Texmexpajer

Texmexpajer är små mumsiga pajer med smak av Mexico! Perfekt som plockmat eller till fredagskvällen. De heta smakerna av chili, vitlök och paprika gör sig utmärkt till en fräsch grönsallad.

Texmexpajer

Ingredienser

16 st

Pajdeg

3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
100 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning

2 vitlöksklyftor
1 grön chili t ex jalapeno
1 msk olja
300 g köttfärs
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
3 tomater
1/2 burk majs (à 300 g)
3 msk hackad koriander
3 dl riven cheddarost

Till servering

grönsallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör pajdeg på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett och änvänd lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett, byt till mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Tips: Pajerna går bra att laga i förväg och sedan värma mitt 150°C, ca 10 min.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Redaktionen

2013-09-19

Hej Gabriella! Visst kan man smörja formarna men det brukar inte vara någon svårighet att lossa pajerna som är gjorda i små osmorda aluminiumformar. Lycka till!

Gabriella

2013-09-15

Visst kan man trycka ut degen i en muffinsform och försiktigt lossa pajerna när de har svalnat, eller? Då blir de även lite större - kanske? Lättare att få ur formen om man har smort med margarin och brödsmulor/mjöl innan - misstänker jag. Mycket tacksam för idéer om detta.

Maria

2007-12-13

Jättegoda, Hela min familj älskar detta.. Har även gjort på Qornfärs och även det är supergott...