Ett mättande och festligt recept för dig som gillar tacos. Texmexbullar med salsa och klyftpotatis gör du genom att ugnsrosta rotfrukter och göra färsbullar av bland annat blandfärs, ägg och vitlök. En härlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
19 2011
Läs noga innehållsförteckningen på kryddmixen och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut ströbrödet mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd utan mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget. Komplettera ev med 1 knapp dl mjölk (för 4 port).
Kyckling har en mindre påverkan på klimatet än nöt och gris, byt blandfärsen mot kycklingfärs och minska klimatpåverkan med 73 %.
Väljer du att inte skala moroten minskar du svinnet och klimatpåverkan samtidigt som du får i dig mer näring som sitter i skalet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Evelina
2011-10-27Supergott, här hemma görs det väldigt ofta. Mums!
Charlotte
2011-05-29Riktigt gott!
Linda
2011-05-25Supergott, men barnen föredrog biffarna utan salsasåsen.