Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

16
4
Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

Ett mättande och festligt recept för dig som gillar tacos. Texmexbullar med salsa och klyftpotatis gör du genom att ugnsrosta rotfrukter och göra färsbullar av bland annat blandfärs, ägg och vitlök. En härlig middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011

Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
2 rödlökar
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Färsbullar

500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk Chunky Tomato Salsa (à ca 350 g)

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på kryddmixen och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut ströbrödet mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd utan mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget. Komplettera ev med 1 knapp dl mjölk (för 4 port).

Klimatanpassa

Kyckling har en mindre påverkan på klimatet än nöt och gris, byt blandfärsen mot kycklingfärs och minska klimatpåverkan med 73 %.
Väljer du att inte skala moroten minskar du svinnet och klimatpåverkan samtidigt som du får i dig mer näring som sitter i skalet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Evelina

2011-10-27

Supergott, här hemma görs det väldigt ofta. Mums!

Charlotte

2011-05-29

Riktigt gott!

Linda

2011-05-25

Supergott, men barnen föredrog biffarna utan salsasåsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2685 KJ / 641 kCal
Fett 326 g
Salt 525 g
Kolhydrater 544 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden