Texmexbullar med salsa och klyftpotatis
Ett mättande och festligt recept för dig som gillar tacos. Texmexbullar med salsa och klyftpotatis gör du genom att ugnsrosta rotfrukter och göra färsbullar av bland annat blandfärs, ägg och vitlök. En härlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
2 rödlökar
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Färsbullar
500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk Chunky Tomato Salsa (à ca 350 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / 641 kCal
Fett32.6 g
Salt5.25 g
Kolhydrater54.4 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, här hemma görs det väldigt ofta. Mums!
Evelina
2011-10-27Riktigt gott!
Charlotte
2011-05-29Supergott, men barnen föredrog biffarna utan salsasåsen.
Linda
2011-05-25