Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tex-mex färsbullar med tomatsalsa

Dessa överraskande goda tex-mex färsbullar i smakrik tomatsalsa kommer bli familjens nya favorit! Stek dina köttbullar, som får fin smak av tacokrydda, före du häller på salsan och servera dem omedelbart med grillad majs och varma potatisklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina majskolvarna.
  2. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  3. Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på.
  4. Blanda klyftorna med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och rosta i 10 minuter. Lägg på majskolvarna och rosta ytterligare 10 minuter.
  5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter, krydda dem med tacokryddan. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
  6. Servera färsbullarna med klyftpotatis och majskolvar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna, tacokryddan och salsan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst majskolv i bit
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 735 g färska köttbulle
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 burk Chunky Tomato Salsa (à ca 300 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3408 kJ / 815 kCal