Tex-mex färsbullar med tomatsalsa

5
3
Tex-mex färsbullar med tomatsalsa

Dessa överraskande goda tex-mex färsbullar i smakrik tomatsalsa kommer bli familjens nya favorit! Stek dina köttbullar, som får fin smak av tacokrydda, före du häller på salsan och servera dem omedelbart med grillad majs och varma potatisklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Tex-mex färsbullar med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst majskolv i bit
900 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
735 g färska köttbulle
1 msk tacokrydda
1 burk Chunky Tomato Salsa (à ca 300 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna, tacokryddan och salsan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Ida

2012-01-03

Jättegott, men gillar inte chunky salsa så tog vanlig salsa istället.

Sylvia

2011-11-30

Jag var först lite tveksam till salsan men jag hällde i den i stekpannan som tur var. Det blev jättegott!

Jenny

2011-11-30

Detta var populärt hemma! Men jag struntade i att lägga i salsan utan gjorde en kall sås på chilisås och lätt creme fraisch och lite salt och peppar.Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3408 KJ / 815 kCal
Fett 40 g
Kolhydrater 75.9 g
Protein 33.3 g
Läs mer om näringsvärden