Enchilada med svamp
Läcker, vegetarisk och mättande enchilada som fylls med svamp, lök och savoykål. Den krämiga fyllningen och krispiga ytan gör det här till en ny enchiladafavorit! Servera med en klick kall gräddfil.
Ingredienser
4 portioner
500 g svamp t ex champinjoner, ostronskivling eller shiitake
1 st gul lök
1/2 savoykålshuvud
2 msk olja
1 burk chunky salsa (à 230 g) medium
1 påse kryddmix till enchiladan (à 28 g)
3 dl riven ost
1 paket tortillabröd corn & wheat (à 8 st) medium
Till servering
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 546 kCal
Fett22 g
Salt2.6 g
Kolhydrater61 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och smakrikt. Jag gjorde det enkelt med en påse fryst blanksvarta. Funkar bra att byta kålrot också om det finns hemma.
Monica
2023-10-06Bytte ut hälften av champinjonerna mot majs. Funkade utmärkt.
Lisa
2021-04-21Gott och snabblagat
Amanda
2020-11-13