Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddiga köttbullar med pasta

Köttbullar med tacosmak och pasta med zucchini är en annorlunda variant på barnens storfavorit, köttbullar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd, kryddmix, vatten och ägg i en bunke. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i. Låt svälla ca 5 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala löken och skär den och zucchinin i skivor. Lägg dem i pastakastrullen när det åter står 2 minuter av pastans koktid. Häll av pastavattnet och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Forma färsen till 4 köttbullar per portion och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5–8 minuter. Häll bort stekfettet, tillsätt salsan och låt den bli varm.
  5. Servera köttbullarna med pastan.

För alla

Kolla ingredienserna i ströbrödet och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ströbröd och pasta som är glutenfritt.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk ströbröd
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port pasta (gärna fusilli)
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • salt och peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk Chunky Tomato Salsa (à ca 350 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2671 kJ / 640 kCal