Kryddiga köttbullar med pasta
Köttbullar med tacosmak och pasta med zucchini är en annorlunda variant på barnens storfavorit, köttbullar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012
Ingredienser
4 portioner
3 msk ströbröd
40 g taco kryddmix
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
4 port pasta (gärna fusilli)
1 rödlök
1 zucchini
salt och peppar
ca 500 g nötfärs
2 msk olivolja
1 burk Chunky Tomato Salsa (à ca 350 g)
För alla
Kolla ingredienserna i ströbrödet och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ströbröd och pasta som är glutenfritt.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2671 KJ / 640 kCal
Fett20.4 g
Kolhydrater69.5 g
Protein41.1 g
Kommentar
Jättegott! Vi åt detta på nationaldagen, trevlig twist på köttbullarna!
Cecilia
2012-06-09