Enchiladas med majs och gurka

10
3
Enchiladas med majs och gurka

På kvällens meny står det enchiladas – hurra! Färssåsen görs på blandfärs som bryns och kryddas upp med enchiladaskryddan innan den får sällskap av tomatpurén, majs och vatten. Såsen fördelas i tortillabröden, rullas ihop och täcks med salsasås och riven ost. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Enchiladas med majs och gurka

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Färssås

ca 500 g
blandfärs
1/2 msk
olivolja
1
förp enchilada kryddmix
3 msk
tomatpuré
340 g
majskorn
1 dl
vatten
8
tortillabröd (medium)
300 g
chunky salsa (medium)
1 dl
riven ost (gärna Folke)

Tillbehör

1
gurka
2 dl
gräddfil

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka och stek med en rödlök i färsen eller servera den hackad till.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Susanne

2019-12-06

Vi vuxna gillade det väldigt mycket. Barnen tyckte det var lite för starkt.

Ann-marie

2019-12-05

Mycket gott! Tyvärr lite starkt med medium salsa tyckte dottern.

Micaela

2019-12-05

Väldigt gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 3916 KJ / 937 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 113 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept