Enchiladas med majs och gurka
På kvällens meny står det enchiladas – hurra! Färssåsen görs på blandfärs som bryns och kryddas upp med enchiladaskryddan innan den får sällskap av tomatpurén, majs och vatten. Såsen fördelas i tortillabröden, rullas ihop och täcks med salsasås och riven ost. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Färssås
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olivolja
1 förp enchilada kryddmix
3 msk tomatpuré
340 g majskorn
1 dl vatten
8 tortillabröd (medium)
300 g chunky salsa (medium)
1 dl riven ost (gärna Folke)
Tillbehör
1 gurka
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3916 KJ / 937 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater113 g
Protein43 g
Kommentarer
Verkar onödigt med ris till…
Åsa
2024-05-08Vi vuxna gillade det väldigt mycket. Barnen tyckte det var lite för starkt.
Susanne
2019-12-06Mycket gott! Tyvärr lite starkt med medium salsa tyckte dottern.
Ann-marie
2019-12-05