UNDER 45 MIN | Medel

Enchiladas med majs och gurka

På kvällens meny står det enchiladas – hurra! Färssåsen görs på blandfärs som bryns och kryddas upp med enchiladaskryddan innan den får sällskap av tomatpurén, majs och vatten. Såsen fördelas i tortillabröden, rullas ihop och täcks med salsasås och riven ost. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Färssås: Bryn färsen i olivoljan i en stekpanna. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt majs och vattnet i färssåsen och sjud någon minut.
  5. Fyll tortillabröden med färssåsen och rulla ihop dem. Lägg bröden med skarven nedåt i en ugnsform.
  6. Täck med salsasås och strö över osten.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun färg.
  8. Tillbehör: Skär gurkan i tärningar.
  9. Servera den gratinerade enchiladan med ris, gräddfil och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Hacka och stek med en rödlök i färsen eller servera den hackad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Färssås
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 förp enchilada kryddmix
  • 3 msk tomatpuré
  • 340 g majskorn
  • 1 dl vatten
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 300 g chunky salsa (medium)
  • 1 dl riven ost (gärna Folke)
Tillbehör
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 3916 kJ / 937 kCal