Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärstortilla i ugn

Barnens favorit, så nära en tacotårta man kan komma. Smakar alldeles förträffligt tack vare klassiska ingredienser som nötfärs, majs, chunky salsa, tortillabröd och riven ost. Skiva upp tårtan och servera, vilken fredagsfest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Stek färsen i oljan i en panna. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt majsen rinna av.
  4. Rör ner salsan och majsen i färsen.
  5. Varva tortillabrödet med färs och lite av osten och avsluta med ett lager ost.
  6. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Strimla isbergssalladen och blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
  8. Servera tortillan med gräddfil och salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 300 g majskorn
  • 600 g Chunky Salsa
  • 320 g tortillabröd
  • 100 g riven ost
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3279 kJ / 786 kCal