Texas grillribs med grillad sallad och bacon
Grillribs Texas style! Till en äkta BBQ – eller en helt vanlig grillkväll – är ribsen ett av de mest uppskattade inslagen. Och bacon och grillad sallad är extra gott till, tycker vi.
Ingredienser
4 portioner
Grillribs
ca 1 kg grillribs
33 cl ale
1 l köttbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
1 dl rödvinsvinäger
5 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl bbq-sås
Sallad
2 romansallad
1 msk olivolja
salt
peppar
140 g torrsaltat bacon
Till servering
140 g ädelost
kokt färskpotatis
extra bbq-sås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 632 kCal
Fett44 g
Salt3.7 g
Kolhydrater21 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer