Ribs med cola-glaze
Gör middagen magisk med saftigt grillade eller ugnsbakade revbensspjäll och en glaze du inte vill vara utan. Blanda cola, soja, honung och kryddor som gör revbensspjällen söta, klibbiga och oemotståndliga.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg tunna revben
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 msk salt
Glaze
33 cl cola-dryck
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl japansk soja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung
1 - 2 msk vitvinsvinäger
2 msk finriven ingefära
Till servering
gräddfil
bbq-sås
coleslaw (se länk i texten)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi3601 KJ / 860 kCal
Fett52 g
Salt8 g
Kolhydrater30 g
Protein69 g
Kommentarer
Riktigt, riktigt gott! Kokade lite längre än receptet anger.
Linnea
2024-06-24Riktigt god smak! Lagom hetta från chiliflaksen. Koka längre än 30 min, tills köttet börja lossna. Kommer skippa lagerbladen nästa gång för den smaken gick igenom lite. Annars toppen. Körde dom i ugnen, glaze-ade lite i taget 5 min åt gången. Tror det blev 20 min totalt. Kommer definitivt göra igen
Sara
2023-07-31Vilket fantastiskt recept och så enkelt. Glazen var magisk. Enda avsteget är att jag kokade ribsen lite längre ca 45 min tills benkanterna nästan börjar sticka ut. Godaste ribsen jag någonsin gjort och kommer göra fler gånger i sommar. Full poäng och stort tack.
Bo
2023-07-16