Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås

Servera äkta bbq-ribs så blir grillfesten komplett! Men kom ihåg att det tar lite tid att få till riktigt smarriga rips, 5 timmar närmare bestämt. De här gudomliga revbensspjällen serveras med en sås som har sitt ursprung i South Carolina, USA, sockersaltad gurka och grillad sötpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Revben: Blanda en rub av salt, senapspulver, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar.
  2. Gnugga in ordentligt runt om på revbenen och lägg åt sidan för att dra i 30 minuter.
  3. Lägg sen på passiv värme på grillen, ca 130°C, i 3-4 timmar under lock.
  4. Efter 3 timmar, öppna grillen och pensla med BBQ-sås var 20:e minut tills du är nöjd med köttets konsistens.
  5. Ta av revbenen från grillen och låt vila invirad i smörpapper ca 30 minuter. 
  6. Gurka: Blanda ihop gurka med salt, socker och vinäger, låt dra i minst 30-40 minuter men gärna längre. Förvara kallt.
  7. Sötpotatis: Skrubba och skölj sötpotatisen. Skiva i centimeter-tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter tills de nästan är genommjuka. Ta upp, kyl av under rinnande vatten, torka, vänd skivorna i olja och grilla dem sedan tills de får en mjuk konsistens.
  8. Sås: Blanda ihop alla ingredienser. Häll upp i en burk eller skål.
  9. Servera revbenen med med Carolina Gold sås, sockersaltad gurka och grillad sötpotatis.

Recept och bild från Scan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningarna på BBQ-såsen, worcestershire-såsen och hot saucen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Repa köttet och blanda med Carolina Gold sås.

Ingredienser

Portioner: 6
Revben
  • 2 1/2 msk grovsalt
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 - 1 tsk cayennepeppar
  • 1/2 - 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 kg tjocka revben
  • 2 - 3 dl bbq-sås
Sockersaltad gurka
  • 400 g tunnskivad gurka
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 - 2 msk sherryvinäger
Sötpotatis
  • 2 - 3 sötpotatisar
  • salt
  • olja
Carolina Gold sås
  • 2 1/2 dl amerikansk senap
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl honung
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk hot sauce (gärna mild)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4680 kJ / 1117 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer