BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
Servera äkta bbq-ribs så blir grillfesten komplett! Men kom ihåg att det tar lite tid att få till riktigt smarriga ribs, 5 timmar närmare bestämt. De här gudomliga revbensspjällen serveras med en sås som har sitt ursprung i South Carolina, USA, sockersaltad gurka och grillad sötpotatis.
Ingredienser
6 portioner
Revben
2 1/2 msk grovsalt
1 msk senapspulver
1 msk paprikapulver
1/2 - 1 tsk cayennepeppar
1/2 - 1 tsk nymalen svartpeppar
2 kg tjocka revben
2 - 3 dl bbq-sås
Sockersaltad gurka
400 g tunnskivad gurka
1 msk salt
1 msk socker
1 - 2 msk sherryvinäger
Sötpotatis
2 - 3 sötpotatisar
salt
olja
Carolina Gold sås
2 1/2 dl amerikansk senap
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl mörk sirap
1 dl honung
1 msk farinsocker
2 tsk worcestershiresås
1 tsk hot sauce (gärna mild)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningarna på BBQ-såsen, worcestershire-såsen och hot saucen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Recept och bild från Scan.
Tips
Repa köttet och blanda med Carolina Gold sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4680 KJ / 1117 kCal
Fett53 g
Salt8 g
Kolhydrater96 g
Protein65 g
Kommentarer