Tex-mexsoppa med gratinerad avokadohalva
Om man inte kan eller vill resa till andra kontinenter för att uppleva smaker, så är detta recept en perfekt lösning! En soppa med tex-mexinfluenser äts ihop med avokado som fått gratineras i ugnen ihop med kryddor och Västerbottensost. Smaskens säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 msk rapsolja
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
300 g sojafärs
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
500 g passerade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Gratinerad avokado
2 avokador
salt
peppar
1/2 tsk spiskummin
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2049 KJ / 485 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater32 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är en favorit hemma som vi gjort massa gånger. Brukar ha tacokrydda eller tacomix hot cayenne för lite extra hetta. Avokadon är grymt god. Vi brukar köra nachochips till också!
Lisa
2022-02-22Jag ändrade det lite?! Jag gjorde det i paprika som jag fyllde istället och lite tjockare med en gul paprika och lät ett lager med brännvins ost och jag tycker om liten starkare smak på osten tycker om.😋
Patrik
2021-04-12God soppa. Men avokadoröran kommer jag lägga på en god bit bröd istället för i skalet och gratinera nästa gång.
Mikael
2021-02-24