UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Chili con carne med tomater

En snabb chili con carne med tomater passar vardagsmiddagen perfekt. Gör det lite enklare för dig med en färdig pastasås, med smak av vitlök och krydda efter behag. Servera med ris och mumsiga körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. 
  3. Bryn lök och färs i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i bönor, pastasås och paprikapulver.
  4. Låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera chili con carnen med ris och tomater.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka av med cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 förp ångkokta svarta bönor (à 120 g)
  • 690 g pastasås tomat och vitlök
  • 250 g körsbärstomater
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2812 kJ / 674 kCal