Tacogratäng med jalapeño

Vi fortsätter veckan med jalapeñon! Dels för att vi är emot matsvinn, men också för att det är så himla gott. Den här gången toppas tacogratängen med den gröna pepparfrukten innan den åker in i ugnen. Ät ihop med bulgur och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1/2 msk rapsolja
300 g sojafärs
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
390 g pastasås (gärna vitlök)
1 dl vatten
150 g majskorn
2 dl cooking fraiche
2 msk skivad, inlagd jalapeño
100 g riven växtbaserad ost
4 port bulgur
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2244 KJ / 533 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det går väl bra att använda vanlig nötfärs och en vanlig lagrad prästost?
Bo arne
2022-01-31Hej Bo Arne! Absolut går det jättebra. Stek nötfärsen klar innan den åker in i ugnen. Och smaka gärna av vid kryddningen då det kan skilja sig något. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-01Jättegott, enkelt att göra.Funkar bra i matlåda
Susanne
2021-01-27Gott och enkelt! Vi hade tortillachips och sallad till istället för bulgur och gurka - rekommenderas!
Maylie
2021-01-22