Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nachosgratäng

En gratäng med de texmexsmaker som vi har tagit till våra hjärtan. Köttfärs, majs, bönor och tomatsås varvas – strö över ost och nachochips och vips in i ugnen. Du får det bästa från tacos, men utan att behöva skicka runt en massa tillbehör fram och tillbaka över bordet. Genialiskt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv morötterna fint. Koka upp tomaterna med morötterna, tomatpuré och oregano i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna och tillsätt kryddmixen och vatten.
  4. Låt majsen rinna av. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  5. Varva färs, majs, bönor och tomatsås i en ugnssäker form. Toppa med ost och lite krossade chips. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Servera gratängen med gräddfil, resten av chipsen och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj tortillachips utan laktos. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Välj tortillachips utan mjölkprotein. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • salt och peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 påse fajita kryddmix (à 30 g)
  • 1 dl vatten
  • 340 g majskorn
  • 380 g kidneybönor
  • 1 1/2 dl riven tacoost
  • 200 g tortillachips med ostsmak
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3199 kJ / 766 kCal