Nachosgratäng
En gratäng med de texmexsmaker som vi har tagit till våra hjärtan. Köttfärs, majs, bönor och tomatsås varvas – strö över ost och nachochips och vips in i ugnen. Du får det bästa från tacos, men utan att behöva skicka runt en massa tillbehör fram och tillbaka över bordet. Genialiskt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
salt
peppar
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 påse fajita kryddmix (à 30 g)
1 dl vatten
340 g majskorn
380 g kidneybönor
1 1/2 dl riven tacoost
200 g tortillachips med ostsmak
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3199 KJ / 766 kCal
Fett33.9 g
Kolhydrater66.2 g
Protein42.9 g
Kommentarer
Lätt o snabb vardagsrätt som passar bra till barn o även bra bjudrätt med lite mer touchat av mysmat
Maria
2020-11-18Låter gott. 😋Blir fredagstittarna👍
Ann-christin
2020-11-03Väldigt gott också med sojafärs för vegetarisk variant!
Sara
2020-10-30