UNDER 45 MIN | Medel

Tex mex-gratäng på kycklingfärs

Ibland vill man bara ha en värmande rätt där alla tillbehör är samlade - då är denna tex-mex panna på kycklingfärs perfekt. Blanda rödlök, paprika, majs och färs och krydda samt tillsätt krossade tomater och en fraiche och rätten är snart klar! Ät ihop med bulgur eller annat gryn du föredrar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek lök, paprika och färs i oljan i en gryta. Krydda med salt.
  3. Rör ner majsen med spadet i grytan och krydda med kryddmixen. Tillsätt krossade tomater och fraiche och rör runt. Låt koka upp.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Servera tex-mexpannan med bulgur och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 150 g majskorn
  • 1 förp fajita kryddmix (à 28 g)
  • 390 g finkrossade tomater
  • 2 dl sojabaserad fraiche paprika/chili
  • 1/2 isbergssallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2148 kJ / 512 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept