Tex mex-gratäng på kycklingfärs

10
3 Klimatsmart
Tex mex-gratäng på kycklingfärs

Ibland vill man bara ha en värmande rätt där alla tillbehör är samlade - då är denna tex-mex panna på kycklingfärs perfekt. Blanda rödlök, paprika, majs och färs och krydda samt tillsätt krossade tomater och en fraiche och rätten är snart klar! Ät ihop med bulgur eller annat gryn du föredrar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Tex mex-gratäng på kycklingfärs

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur eller annat gryn
1/2
rödlök
1
röd paprika
500 g
kycklingfärs
1 msk
rapsolja
-
salt
150 g
majskorn
1
förp fajita kryddmix (à 28 g)
390 g
finkrossade tomater
2 dl
sojabaserad fraiche paprika/chili
1/2
isbergssallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Henrik

2020-11-10

Jättegott, majsen vid sidan om så slukade ungarna det 😁

Elizabet

2020-11-10

Gott men väldigt starkt. Tips är att inte använda hela kryddmixen.

Lisa

2020-11-09

Gott fast för starkt för vår smak. Vi skulle nog inte tagit all fajita kryddmix i. I morgondagens matlåda ska vi blanda ner lite gräddfil. :)

Näringsvärde per portion

Energi 2148 KJ / 512 kCal
Fett 19 g
Salt 4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept