Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Minutbiff med teriyakinudlar

En snabblagad rätt av minutbiff med teriyakinudlar. Köttet steks hastigt i en stekpanna för en fin yta, lyft sedan åt sidan och gör plats åt pak choi, champinjon och lök som steks där nudlar vänds i mot slutet. För att få en sötaktig smak tillsätts teriyakisåsen. Strö över gräslök till serveringen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem snabbt i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala löken, skiva den och champinjonerna. Skär bort roten från pak choi och dela bladen på längden.
  3. Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp det på en tallrik.
  4. Stek champinjonerna och löken i resten av oljan i en stekgryta ca 2 minuter. Vänd ner pak choien och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt teriyakisåsen och nudlarna, låt det bli varmt.
  5. Skiva köttet och blanda försiktigt ner det i nudlarna. Skär gräslöken och strö över den och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: använd ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 250 g färska champinjoner
  • 250 g pak choi
  • 4 skivor minutbiff
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 150 ml teriyakisås
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2344 kJ / 561 kCal