Teriyakilax med grön wok

Betyg 2.7 av 5.
70 personer har röstat
0
Teriyakilax med grön wok

Färdig teriyakisås på flaska är en riktig vardagsräddare! Det är även lax i frysta portionsbitar. Här möts de i sällskap av en fräsch wok med broccoli, sockerärter och gröna ärter som får smak av nötig sesamolja. Så enkelt, så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Teriyakilax med grön wok

Ingredienser

4 portioner

Grön wok

1   broccoli (à 250 g)
1 msk  sesamolja
150 g  salladsärtor
1 dl  frysta ärtor
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

Teriyakilax

4   bitar lax (à 150 g)
2   msk rapsolja
1 krm  salt
1 krm  peppar
1 dl  teriyakisås
2 msk  sesamfrön
ris och teriyakisås till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i teriyakisåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3096 KJ / 739 kCal
Fett37 g
Salt2.45 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vitlöksnudlar med sockerärter och teriyakilax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig nudelsallad
Betyg 3.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetariska vårrullar med grönsaksris
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakiströmming
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga