Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Teriyakilax med grön wok

Färdig teriyakisås på flaska är en riktig vardagsräddare! Det är även lax i frysta portionsbitar. Här möts de i sällskap av en fräsch wok med broccoli, sockerärter och gröna ärter som får smak av nötig sesamolja. Så enkelt, så gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grön wok: Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  2. Hetta upp sesamoljan i en stor panna och fräs broccolin och salladsärterna hastigt.
  3. Tillsätt ärter och fräs ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Teriyakilax: Stek laxen i rapsoljan på medelvärme ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll över teriyakisås mot slutet och låt fräsa ca 1 minut. Strö över sesamfrön. Servera med de wokade grönsakerna, ris och mer teriyakisås.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i teriyakisåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
Grön wok
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 150 g salladsärtor
  • 1 dl frysta ärter
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Teriyakilax
  • 4 bitar lax (à 150 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
  • ris och teriyakisås till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3096 kJ / 739 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept