Teriyakilax med grön wok
Färdig teriyakisås på flaska är en riktig vardagsräddare! Det är även lax i frysta portionsbitar. Här möts de i sällskap av en fräsch wok med broccoli, sockerärter och gröna ärter som får smak av nötig sesamolja. Så enkelt, så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Grön wok
1 broccoli (à 250 g)
1 msk sesamolja
150 g salladsärtor
1 dl frysta ärtor
1 krm salt
1/2 krm peppar
Teriyakilax
4 bitar lax (à 150 g)
2 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl teriyakisås
2 msk sesamfrön
ris och teriyakisås till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3096 KJ / 739 kCal
Fett37 g
Salt2.45 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer