Teriyakilax med grön wok

69
0
Teriyakilax med grön wok

Färdig teriyakisås på flaska är en riktig vardagsräddare! Det är även lax i frysta portionsbitar. Här möts de i sällskap av en fräsch wok med broccoli, sockerärter och gröna ärter som får smak av nötig sesamolja. Så enkelt, så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Teriyakilax med grön wok

Ingredienser

4 portioner

Grön wok

1 broccoli (à 250 g)
1 msk sesamolja
150 g salladsärtor
1 dl frysta ärtor
1 krm salt
1/2 krm peppar

Teriyakilax

4 bitar lax (à 150 g)
2 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl teriyakisås
2 msk sesamfrön
ris och teriyakisås till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i teriyakisåsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3096 KJ / 739 kCal
Fett 37 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 57 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden