Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar

Om du vill ha en utmaning i köket är den här rätten något för dig. Stekta nudlar med krispiga grönsaker serveras med valfri topping; kyckling med ingefära och lime, teriyakitofu eller chiliräkor.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Spola dem kalla i vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla även paprikorna.
  3. Skär broccolin i buketter och koka dem i lätt saltat vatten.
  4. Hetta upp sesamoljan i en stek-/wokpanna och lägg i nudlarna och grönsakerna. Stek tills grönsakerna är mjuka och smaksätt med sweet chilisås, salt och svartpeppar.
  5. Servera nudlarna med något av tillbehören.
  6. Kyckling med ingefära och lime: Skala och strimla ingefäran fint. Tvätta limen noga. Riv med fina sidan av rivjärnet av skalet och pressa ut juicen.
  7. Strimla kycklingen och stek den i sesamoljan i ca 5 minuter. Lägg i ingefära, limeskal och -juice. Rör om och ta stekpannan från plattan. Låt kycklingen marinera ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och servera.
  8. Teriyakitofu: Skär tofun i tärningar. Kärna ur och strimla spansk peppar och koriander fint. Blanda tofun med chili och koriander, ringla över teriyakisåsen och servera.
  9. Chiliräkor: Blanda räkorna med sweet chilisås, salt och svartpeppar.

För alla

Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på sweet chilisåsen. Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria glasnudlar.
Gör äggfri: välj nudlar utan ägg. Kyckling med ingefära och lime topping är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Teriyakitofu är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Chiliräkor är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 320 g äggnudlar
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 broccoli
  • 2 msk sesamolja
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • salt
  • peppar
Kyckling med ingefära och lime
  • 400 g kycklingfilé
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 lime
  • 2 msk sesamolja
Teriyakitofu
  • 400 g tofu
  • 1 spansk peppar
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 dl teriyakisås
Chiliräkor
  • 400 g skalade räkor
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan