Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar

14
0
Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar

Om du vill ha en utmaning i köket är den här rätten något för dig. Stekta nudlar med krispiga grönsaker serveras med valfri topping; kyckling med ingefära och lime, teriyakitofu eller chiliräkor.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar

Ingredienser

4 portioner
320 g äggnudlar
2 morötter
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccoli
2 msk sesamolja
1/2 dl sweet chilisås
salt
peppar

Kyckling med ingefära och lime

400 g kycklingfilé
50 g färsk ingefära
1 lime
2 msk sesamolja

Teriyakitofu

400 g tofu
1 spansk peppar
1 kruka koriander
1/2 dl teriyakisås

Chiliräkor

400 g skalade räkor
1/2 dl sweet chilisås
salt
peppar

För alla

Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på sweet chilisåsen. Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria glasnudlar.
Gör äggfri: välj nudlar utan ägg. Kyckling med ingefära och lime topping är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Teriyakitofu är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Chiliräkor är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer