UNDER 45 MIN | Medel

Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp

Shiitakesvampen gör den här lättlagade sesamstekta kycklingfiléen lite extra exklusivt japansk. Det är en snabblagad kycklingrätt som serveras med teriyakisås och ris. Det går utmärkt att ersätta shiitake med t ex ostronskivling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort foten från svampen och skiva hatten i grova skivor. Ansa skölj och skiva salladslöken på snedden.
  2. Stek kyckling och svamp i matoljan ca 4 minuter, gärna i omgångar. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt salladslök, sesamolja och sesamfrö och stek ytterligare några minuter.
  3. Till servering: Servera kycklingen med ris och teriyakisås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g shiitakesvamp
  • 125 g salladslök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrö
Till servering
  • ris (gärna fullkorn)
  • teriyakisås

Näringsvärde
Per portion

Energi 1896 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept