Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp

Shiitakesvampen gör den här lättlagade sesamstekta kycklingfiléen lite extra exklusivt japansk. Det är en snabblagad kycklingrätt som serveras med teriyakisås och ris. Det går utmärkt att ersätta shiitake med t ex ostronskivling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort foten från svampen och skiva hatten i grova skivor. Ansa skölj och skiva salladslöken på snedden.
  2. Stek kyckling och svamp i matoljan ca 4 minuter, gärna i omgångar. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt salladslök, sesamolja och sesamfrö och stek ytterligare några minuter.
  3. Till servering: Servera kycklingen med ris och teriyakisås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g shiitakesvamp
  • 125 g salladslök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrö
Till servering
  • ris
  • teriyakisås
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2450 kJ / 585 kCal