Taquitos med linser- och solrosfrön 

7
4 Klimatsmart
Taquitos med linser- och solrosfrön 

Taquitos, alltså små rullade tortillabröd med fyllning, står på kvällens meny! Här gör du dem med en smarrig blandning på linser och solrosfrön och äter dem tillsammans med en fräsch sallad på bland annat gurka och jalapeños. Som pricken över i:et serveras detta ihop med en avokadoröra!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Taquitos med linser- och solrosfrön 

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1
silverlök
1 msk
rapsolja
1 dl
solrosfrön
2 msk
tomatpuré
1
påse taco kryddmix (à 28 g)
2
vitlöksklyftor
2 dl
vatten
8
tortillabröd (medium)
1 1/2 dl
riven ost
2
avokador
2 dl
smetana
1
lime
-
peppar
1
gurka
1/2 dl
inlagda jalapeños
1
förp huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Eva

12/4/2020

Gott! Vi kryddade avokadoröran med chili, spiskummin, koriander och salt för mer smak

Carolina

12/2/2020

Lyckad middag! Nästa gång hoppar jag över steget att steka dem i brödet, utan äter som vanliga tacos med linsröran som fyllning.

Jukka

5/26/2020

Riktigt gott. Sparar som favvo 🤩

Näringsvärde per portion

Energi 3838 KJ / 914 kCal
Fett 53 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 77 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept