Tapenadetorsk med zucchini

Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
0
Tapenadetorsk med zucchini

Allt-i-ett-rätter är toppen till vardags! Passa på att tillaga grönsakerna samtidigt med fisken i ugnen. Fisken, i det här fallet torsk, smaksätter du med färdig tapenade på burk – en olivröra från medelhavsköket. Tapenaden kan ersättas med pesto.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Tapenadetorsk med zucchini

Ingredienser

4 portioner

Tapenadetorsk

4 bitar MSC-märkt torsk (à 150 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk tapenade av svarta oliver (à ca 130 g)
smör till formen

Ugnsrostade grönsaker

250 g körsbärstomater
1 zucchini (à ca 250 g)
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
basilika till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1198 KJ / 287 kCal
Fett16 g
Salt1.72 g
Kolhydrater5 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizza med mozzarella och skinka
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk provençale
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinistekt halloumi med olivdressing
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås
Betyg 4.4 av 5.
188 personer har röstat
Under 30 min att tillaga