Tapenadetorsk med zucchini
Allt-i-ett-rätter är toppen till vardags! Passa på att tillaga grönsakerna samtidigt med fisken i ugnen. Fisken, i det här fallet torsk, smaksätter du med färdig tapenade på burk – en olivröra från medelhavsköket. Tapenaden kan ersättas med pesto.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Tapenadetorsk
4 bitar MSC-märkt torsk (à 150 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk tapenade av svarta oliver (à ca 130 g)
smör till formen
Ugnsrostade grönsaker
250 g körsbärstomater
1 zucchini (à ca 250 g)
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
basilika till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1198 KJ / 287 kCal
Fett16 g
Salt1.72 g
Kolhydrater5 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer