Tapenadetorsk med zucchini

58
0
Tapenadetorsk med zucchini

Allt-i-ett-rätter är toppen till vardags! Passa på att tillaga grönsakerna samtidigt med fisken i ugnen. Fisken, i det här fallet torsk, smaksätter du med färdig tapenade på burk – en olivröra från medelhavsköket. Tapenaden kan ersättas med pesto.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Tapenadetorsk med zucchini

Ingredienser

4 portioner

Tapenadetorsk

4 bitar MSC-märkt torsk (à 150 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk tapenade av svarta oliver (à ca 130 g)
smör till formen

Ugnsrostade grönsaker

250 g körsbärstomater
1 zucchini (à ca 250 g)
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
basilika till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: smörj formen med olja.
Gör mjölkproteinfri: smörj formen med olja.

Gör så här

Tips

Bjud fisken med ett hemgjort vitlöksbröd! Pensla olivolja blandad med riven vitlök på skivor av surdegsbröd. Strö på lite flingsalt och grilla högst upp i ugnen några minuter på 225°C, ”grill”.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1198 KJ / 287 kCal
Fett 16 g
Salt 1.72 g
Kolhydrater 5 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden