Tapenadetorsk med zucchini
Allt-i-ett-rätter är toppen till vardags! Passa på att tillaga grönsakerna samtidigt med fisken i ugnen. Fisken, i det här fallet torsk, smaksätter du med färdig tapenade på burk – en olivröra från medelhavsköket. Tapenaden kan ersättas med pesto.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Tapenadetorsk
4 bitar MSC-märkt torsk (à 150 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk tapenade av svarta oliver (à ca 130 g)
smör till formen
Ugnsrostade grönsaker
250 g körsbärstomater
1 zucchini (à ca 250 g)
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
basilika till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: smörj formen med olja.
Gör mjölkproteinfri: smörj formen med olja.
Gör så här
Tips
Bjud fisken med ett hemgjort vitlöksbröd! Pensla olivolja blandad med riven vitlök på skivor av surdegsbröd. Strö på lite flingsalt och grilla högst upp i ugnen några minuter på 225°C, ”grill”.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1198 KJ / 287 kCal
Fett16 g
Salt1.72 g
Kolhydrater5 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer