Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

24
0
Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Rosmarinstekt lamm. Redan nu börjar det troligen vattnas i munnen. Men ännu bättre blir det när du adderar Italieninfluerade grönsaksflarn, krispig fänkålssallad och smetana med rostade vitlöksklyftor.

Skriv ut
Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Ingredienser

8 bufféportioner

Lammrostbiff

1 kruka rosmarin
ca 600 g lammrostbiff
1 msk smör
salt och peppar
4 vitlöksklyftor

Grönsaksflarn

200 g frysta solmogna torkade tomater alt. soltorkade tomater (200 g motsvarar 1 dl strimlade soltorkade tomater)
250 g färsk smördeg
1 burk tapenade (à 130 g)
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
2 dl finriven parmesanost

Fänkålssallad

1 ask färsk persilja (à 20 g)
2 fänkål
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger

Vitlökssmetana

4 rostade vitlöksklyftor (från köttet)
4 dl smetana

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri smördeg. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost, alternativt uteslut osten helt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller gluten) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri smördeg. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2548 KJ / 607 kCal
Fett 50 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 14 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept