Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Rosmarinstekt lamm. Redan nu börjar det troligen vattnas i munnen. Men ännu bättre blir det när du adderar Italieninfluerade grönsaksflarn, krispig fänkålssallad och smetana med rostade vitlöksklyftor.

Ingredienser
8 bufféportioner
Lammrostbiff
1 kruka rosmarin
ca 600 g lammrostbiff
1 msk smör
salt och peppar
4 vitlöksklyftor
Grönsaksflarn
200 g frysta solmogna torkade tomater alt. soltorkade tomater (200 g motsvarar 1 dl strimlade soltorkade tomater)
250 g färsk smördeg
1 burk tapenade (à 130 g)
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
2 dl finriven parmesan
Fänkålssallad
1 ask färsk persilja (à 20 g)
2 fänkål
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Vitlökssmetana
4 rostade vitlöksklyftor (från köttet)
4 dl smetana
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri smördeg. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost, alternativt uteslut osten helt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller gluten) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri smördeg. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2548 KJ / 607 kCal
Fett50 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g
Kommentarer