Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana
Rosmarinstekt lamm. Redan nu börjar det troligen vattnas i munnen. Men ännu bättre blir det när du adderar Italieninfluerade grönsaksflarn, krispig fänkålssallad och smetana med rostade vitlöksklyftor.
Ingredienser
8 bufféportioner
Lammrostbiff
1 kruka rosmarin
ca 600 g lammrostbiff
1 msk smör
salt
peppar
4 vitlöksklyftor
Grönsaksflarn
200 g frysta solmogna torkade tomater alt. soltorkade tomater (200 g motsvarar 1 dl strimlade soltorkade tomater)
250 g färsk smördeg
1 burk tapenade (à 130 g)
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
2 dl finriven parmesan
Fänkålssallad
1 ask färsk persilja (à 20 g)
2 fänkål
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Vitlökssmetana
4 rostade vitlöksklyftor (från köttet)
4 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2548 KJ / 607 kCal
Fett50 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g
Kommentarer