Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
0
Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Rosmarinstekt lamm. Redan nu börjar det troligen vattnas i munnen. Men ännu bättre blir det när du adderar Italieninfluerade grönsaksflarn, krispig fänkålssallad och smetana med rostade vitlöksklyftor.

Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn och rostad vitlökssmetana

Ingredienser

8 bufféportioner

Lammrostbiff

1 kruka rosmarin
ca 600 g lammrostbiff
1 msk smör
salt
peppar
4 vitlöksklyftor

Grönsaksflarn

200 g frysta solmogna torkade tomater alt. soltorkade tomater (200 g motsvarar 1 dl strimlade soltorkade tomater)
250 g färsk smördeg
1 burk tapenade (à 130 g)
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
2 dl finriven parmesan

Fänkålssallad

1 ask färsk persilja (à 20 g)
2 fänkål
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger

Vitlökssmetana

4 rostade vitlöksklyftor (från köttet)
4 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi2548 KJ / 607 kCal
Fett50 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Citron- och rosmarinlamm med tagliatelle
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga