Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad toppad med grana padanoflarn!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Ingredienser
Pasta
Sallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde och grana padano mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag mixade vanliga soltorkade tomater med lite av dess olja istället för färdig tapenade. Sen hade jag i lite vitt vin för syrans skull.
Rebecca
2023-04-27Jättegott! Lagat två gånger, andra gången lade vi till chili, vitlök + vitt vin enligt en kommentar ovan. Skippade zucchinin då det blev lite för mycket och tog halverade körsbärstomater istället - mycket bättre!
Lisa
2023-04-23Wow så gott. Ja la till sambal, vitlök, chilipeppar och en liten skvätt vitt vin. Det här är en ny favorit hos mig.
Åse
2022-10-19