Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås
Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2024
Ingredienser
4 portioner
Pasta
1 zucchini (à 300 g)
250 g grön sparris
4 port pasta (gärna pappardelle)
1 msk olivolja
130 g tapenade soltorkad tomat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g rucola
100 g gran gustoso (ost)
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 709 kCal
Fett36 g
Salt2.4 g
Kolhydrater64 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!
Maria
2024-06-16Väldigt enkelt,och väldigt gott!
Alexandra
2024-03-28Mycket gott!!
Jonathan
2024-03-26