Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

152
28
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad toppad med grana padanoflarn!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Pasta

1 zucchini (à 300 g)
250 g grön sparris
4 port pasta (gärna pappardelle)
1 msk olivolja
130 g tapenade soltorkad tomat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Sallad

250 g körsbärstomater
65 g rucola
100 g grana padanoflarn
1 dl pumpakärnor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde och grana padano mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Johanna

2022-07-21

La till vitlök och bacon. Blev mycket gott!

Annikka

2022-05-01

Mycket gott och snabblagat. La till lite kryddor och vitlök.

Yvonne

2022-04-04

Mycket gott när man hottade upp med lite chilin och vitlök Yvonne

Näringsvärde per portion

Energi 2969 KJ / 709 kCal
Fett 36 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden