Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

120
21
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad toppad med grana padanoflarn!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Pasta

1
zucchini (à 300 g)
250 g
grön sparris
4
port pasta (gärna pappardelle)
1 msk
olivolja
130 g
tapenade soltorkad tomat
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar

Sallad

250 g
körsbärstomater
65 g
rucola
100 g
grana padanoflarn
1 dl
pumpakärnor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde och grana padano mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Charlotta

2021-07-10

Snabblagat och gott. Jag fräste 1 riven vitlök och en bit hackad chili med grönsakerna. Rostade pumpakärnorna och serverade dom och parmesan vid sidan om. Pappardellen gjorde att det kändes festligare.

Agnieszka

2021-06-03

Gott och enkelt 👍

Anna

2021-05-27

God pasta. Istället för sallad lät jag tomaterna gå i pannan och strösslade med rostade pumpakärnor vid servering.

Näringsvärde per portion

Energi 2969 KJ / 709 kCal
Fett 36 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept