Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

82
14 Klimatsmart
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad toppad med grana padanoflarn!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Pasta

1
zucchini (à 300 g)
250 g
grön sparris
4
port pasta (gärna pappardelle)
1 msk
olivolja
130 g
tapenade soltorkad tomat
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar

Sallad

250 g
körsbärstomater
65 g
rucola
100 g
grana padanoflarn
1 dl
pumpakärnor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde och grana padano mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Diana

2021-03-19

Min dotter bjud mig på denna mat rätt, jag tyckte att den va så himmelsk gott. Jag tog recept från henne, kommer att göra det flera gånger. Tack Ica.

Kim

2021-01-11

Har gjort denna många gånger men testade nu att addera 1 vitlöksklyfta, ca 0,5 dl tomatpuré och ca 4dl grädde. Blev riktigt gott!

Lisa

2020-07-30

Enkel och god! Kommer göras igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2969 KJ / 709 kCal
Fett 36 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept