Fisk provençale

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
1
Fisk provençale

Fisk provençale är ett gott och enkelt recept som måste provas! Blanda rotfrukter och grönsaker tillsammans med örter och kryddor och rosta i ugnen ca 25 minuter. Lägg på torsk och halverade körsbärstomater och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Servera med en klick svalkande gräddfil och gärna bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Fisk provençale

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
600 g fast potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 tsk timjan
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Panerade och stekte fisken istället. Mycket gott!

Linda

2013-04-26

Näringsvärde per portion

Energi1692 KJ / 403 kCal
Fett12 g
Salt1.3 g
Kolhydrater37 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Grillkorv med vitlök- och persiljedipp
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadetorsk med zucchini
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte med grillade marinerade grönsaker
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga