Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk provençale

Fisk provençale är ett gott och enkelt recept som måste provas! Blanda rotfrukter och grönsaker tillsammans med örter och kryddor och rosta i ugnen ca 25 minuter. Lägg på torsk och halverade körsbärstomater och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Servera med en klick svalkande gräddfil och gärna bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skölj och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skala och skiva lök och vitlök.
  4. Blanda alla grönsakerna på en plåt tillsammans med olivoljan och örtkryddorna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 port).
  5. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Halvera tomaterna. Salta och peppra fisken.
  7. Tag ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 200°C. Lägg fisken och tomaterna ovanpå grönsakerna och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen.
  8. Servera med en klick gräddfil och gärna bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 600 g fast potatis
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 474 kCal