Fisk provençale

14
1
Fisk provençale

Fisk provençale är ett gott och enkelt recept som måste provas! Blanda rotfrukter och grönsaker tillsammans med örter och kryddor och rosta i ugnen ca 25 minuter. Lägg på torsk och halverade körsbärstomater och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Servera med en klick svalkande gräddfil och gärna bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Fisk provençale

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
600 g fast potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 tsk timjan
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Linda

2013-04-26

Panerade och stekte fisken istället. Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1692 KJ / 403 kCal
Fett 12 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden