Fisk provençale
Fisk provençale är ett gott och enkelt recept som måste provas! Blanda rotfrukter och grönsaker tillsammans med örter och kryddor och rosta i ugnen ca 25 minuter. Lägg på torsk och halverade körsbärstomater och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Servera med en klick svalkande gräddfil och gärna bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
600 g fast potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 tsk timjan
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1692 KJ / 403 kCal
Fett12 g
Salt1.3 g
Kolhydrater37 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Panerade och stekte fisken istället. Mycket gott!
Linda
2013-04-26