Tapenadetorsk med zucchini

Betyg 2.8 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tapenadetorsk med zucchini

Allt-i-ett-rätter är toppen till vardags! Passa på att tillaga grönsakerna samtidigt med fisken i ugnen. Fisken, i det här fallet torsk, smaksätter du med färdig tapenade på burk – en olivröra från medelhavsköket. Tapenaden kan ersättas med pesto.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Tapenadetorsk med zucchini

Ingredienser

4 portioner

Tapenadetorsk

4 bitar MSC-märkt torsk (à 150 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk tapenade av svarta oliver (à ca 130 g)
smör till formen

Ugnsrostade grönsaker

250 g körsbärstomater
1 zucchini (à ca 250 g)
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
basilika till garnering

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1198 KJ / 287 kCal
Fett16 g
Salt1.72 g
Kolhydrater5 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fisk provençale
    Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad