Tapas med strömming, chili och örter

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Tapas med strömming, chili och örter

Inlagd strömming till midsommar – här som spanska tapas ”boquerones” med chili, citron och örter. Servera med färskpotatis som plockmat eller bredvid sillen på en midsommarbuffé. Marinera strömmingen i lagen i tio timmar.

Tapas med strömming, chili och örter

Ingredienser

8 portioner
600 g  strömmingsfilé
5 dl  pressad citronsaft
3 msk  salt
1   röd chili
2 dl  olivolja
1/2 tsk  nymald svartpeppar
1 dl  blandade grovhackade örter t ex gräslök, dill, persilja, basilika
färskpotatis till servering

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater17.5 g
Protein13.8 g

Testa liknande recept

Strömming med lax- och potatissallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boquerones
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svenska boquerones
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga