Tapas med strömming, chili och örter

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Tapas med strömming, chili och örter

Inlagd strömming till midsommar – här som spanska tapas ”boquerones” med chili, citron och örter. Servera med färskpotatis som plockmat eller bredvid sillen på en midsommarbuffé. Marinera strömmingen i lagen i tio timmar.

Tapas med strömming, chili och örter

Ingredienser

8 portioner
600 g  strömmingsfilé
5 dl  pressad citronsaft
3 msk  salt
1   röd chili
2 dl  olivolja
1/2 tsk  nymald svartpeppar
1 dl  blandade grovhackade örter t ex gräslök, dill, persilja, basilika
färskpotatis till servering

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater17.5 g
Protein13.8 g

Testa liknande recept

Lingonfylld strömming med örtsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömming med lax- och potatissallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming med lime och tomat
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga