Tapas med strömming, chili och örter

Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tapas med strömming, chili och örter

Inlagd strömming till midsommar – här som spanska tapas ”boquerones” med chili, citron och örter. Servera med färskpotatis som plockmat eller bredvid sillen på en midsommarbuffé. Marinera strömmingen i lagen i tio timmar.

Tapas med strömming, chili och örter

Ingredienser

8 portioner
600 g strömmingsfilé
5 dl pressad citronsaft
3 msk salt
1 röd chili
2 dl olivolja
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 dl blandade grovhackade örter t ex gräslök, dill, persilja, basilika
färskpotatis till servering

Gör så här

10:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater17.5 g
Protein13.8 g

Testa liknande recept

Lingonfylld strömming med örtsås
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömming med lax- och potatissallad
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot
Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Boquerones
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad