Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tapas med strömming, chili och örter

Inlagd strömming till midsommar – här som spanska tapas ”boquerones” med chili, citron och örter. Servera med färskpotatis som plockmat eller bredvid sillen på en midsommarbuffé. Marinera strömmingen i lagen i tio timmar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dra skinnet från strömmingen. Blanda citronsaft med saltet tills det löst sig. Marinera strömmingen i citron/saltlagen och ställ in i kylen ca 10 timmar. Vänd på strömmingen någon gång under tiden. Strömmingsköttet ska vara vitt rakt igenom.
  2. Sila av citronlagen. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda olivoljan med chilin och svartpeppar. Lägg i strömmingen.
  3. Vid serveringen blandas örterna i. Servera med kokt potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g strömmingsfilé
  • 5 dl pressad citronsaft
  • 3 msk salt
  • 1 röd chili
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl blandade grovhackade örter t ex gräslök, dill, persilja, basilika
  • färskpotatis till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1607 kJ / 384 kCal