Tapas med strömming, chili och örter

2
0
Tapas med strömming, chili och örter

Inlagd strömming till midsommar – här som spanska tapas ”boquerones” med chili, citron och örter. Servera med färskpotatis som plockmat eller bredvid sillen på en midsommarbuffé. Marinera strömmingen i lagen i tio timmar.

Tapas med strömming, chili och örter

Ingredienser

8 portioner
600 g strömmingsfilé
5 dl pressad citronsaft
3 msk salt
1 röd chili
2 dl olivolja
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 dl blandade grovhackade örter t ex gräslök, dill, persilja, basilika
färskpotatis till servering

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1607 KJ / 384 kCal
Fett 28.6 g
Kolhydrater 17.5 g
Protein 13.8 g
Läs mer om näringsvärden