Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

2
0
Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

Detta recept innehåller husmanskost när den är som bäst! Din snabbstekta fänkålssotade strömming serverar du direkt tillsammans med mandelpotatis, smakrik pepparrot, rädisa och färska örter på ett krispigt knäckebröd. Vackert och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
450 g strömmingsfilé
500 g mandelpotatis
1 1/2 msk fänkålsfrön
1 tsk salt
1/2 dl riven eller hyvlad pepparrot
1 dl plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill
4 - 8 rädisor
smör
stora knäckebröd

För alla

Fri från gluten, om specialknäckebröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer