Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

Detta recept innehåller husmanskost när den är som bäst! Din snabbstekta fänkålssotade strömming serverar du direkt tillsammans med mandelpotatis, smakrik pepparrot, rädisa och färska örter på ett krispigt knäckebröd. Vackert och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka mandelpotatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Hacka eller mortla fänkålsfröna och blanda med salt. Klipp ev bort ryggfenorna på strömmingarna om de sitter kvar.
  3. Gnid in strömmingsfiléerna med salt- och fänkålsblandningen på båda sidor.
  4. Stek strömmingsfiléerna i en het och torr stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  5. Bre smör på knäckebröden. Skär potatisen i skivor och fördela dem och strömmingsfiléerna på knäckebröd. Toppa med pepparrot, plockade örter och skivade rädisor.

För alla

Fri från gluten, om specialknäckebröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g strömmingsfilé
  • 500 g mandelpotatis
  • 1 1/2 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl riven eller hyvlad pepparrot
  • 1 dl plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill
  • 8 rädisor
  • smör
  • stora knäckebröd
Lägg till i inköpslistan