De svenska pärlorna strömming och lingon gör den här middagen till en upplevelse. Lingon, worcestersås och citron blandas ihop och läggs mellan två strömmingsfiléer som paneras och steks. Servera med krämig örtsås, potatis och sparris.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2003
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut grahamsmjöl och panera i stället med glutenfritt ströbröd eller polentagryn.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfri crème fraiche eller prova att smaksätta gräddprodukten från Beneviva eller Imat från Oatly enligt receptet. Stek strömmingen i olja eller mjölkfritt margarin
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Annika
2013-09-18Gott! Dock tyckte jag det passade bättre med sötstark senap istället för dijonsenap i såsen, men det är ju en smaksak!
Irja
2004-07-06Örtsåsen var mycket god! 1 msk dijonsenap räcker mycket väl.