Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lingonfylld strömming med örtsås

De svenska pärlorna strömming och lingon gör den här middagen till en upplevelse. Lingon, worcestersås och citron blandas ihop och läggs mellan två strömmingsfiléer som paneras och steks. Servera med krämig örtsås, potatis och sparris.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop lingon, worcestersås och citron. Lägg ihop strömmingsfiléerna till flundror med en klick av fyllningen emellan.
  2. Doppa flundrorna i grahamsmjöl. Salta.
  3. Sås: Hacka örterna grovt. Rör ihop örtsåsen och låt den stå och ta smak en stund före serveringen. Smaka av med salt.
  4. Koka potatis och sparris. Stek flundrorna i ca 3 minuter per sida. Servera genast.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut grahamsmjöl och panera i stället med glutenfritt ströbröd eller polentagryn.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfri crème fraiche eller prova att smaksätta gräddprodukten från Beneviva eller Imat från Oatly enligt receptet. Stek strömmingen i olja eller mjölkfritt margarin

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk citronjuice
  • grahamsmjöl till panering
  • smör till stekning
  • salt
Örtsås
  • 1 dl blandade färska örter tex persilja, gräslök, dill och basilika
  • 1 - 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 - 1 krm salt
  • 600 g färskpotatis
  • 16 gröna sparrisar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer