Lingonfylld strömming med örtsås

2
2
Lingonfylld strömming med örtsås

De svenska pärlorna strömming och lingon gör den här middagen till en upplevelse. Lingon, worcestersås och citron blandas ihop och läggs mellan två strömmingsfiléer som paneras och steks. Servera med krämig örtsås, potatis och sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Lingonfylld strömming med örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g strömmingsfilé
1 dl rårörda lingon
1 msk worcestersås
1 tsk citronjuice
grahamsmjöl till panering
smör till stekning
salt

Örtsås

1 dl blandade färska örter tex persilja, gräslök, dill och basilika
1 - 1 1/2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1/2 - 1 krm salt
600 g färskpotatis
16 gröna sparrisar

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut grahamsmjöl och panera i stället med glutenfritt ströbröd eller polentagryn.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfri crème fraiche eller prova att smaksätta gräddprodukten från Beneviva eller Imat från Oatly enligt receptet. Stek strömmingen i olja eller mjölkfritt margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Annika

2013-09-18

Gott! Dock tyckte jag det passade bättre med sötstark senap istället för dijonsenap i såsen, men det är ju en smaksak!

Irja

2004-07-06

Örtsåsen var mycket god! 1 msk dijonsenap räcker mycket väl.