Lingonfylld strömming med örtsås

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Lingonfylld strömming med örtsås

De svenska pärlorna strömming och lingon gör den här middagen till en upplevelse. Lingon, worcestersås och citron blandas ihop och läggs mellan två strömmingsfiléer som paneras och steks. Servera med krämig örtsås, potatis och sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Lingonfylld strömming med örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g strömmingsfilé
1 dl rårörda lingon
1 msk worcestersås
1 tsk citronjuice
grahamsmjöl till panering
smör till stekning
salt

Örtsås

1 dl blandade färska örter tex persilja, gräslök, dill och basilika
1 - 1 1/2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1/2 - 1 krm salt
600 g färskpotatis
16 gröna sparrisar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Dock tyckte jag det passade bättre med sötstark senap istället för dijonsenap i såsen, men det är ju en smaksak!

Annika

2013-09-18

Örtsåsen var mycket god! 1 msk dijonsenap räcker mycket väl.

Irja

2004-07-06

Testa liknande recept

Stekt sill med äppelsås
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömming med lingonyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömming i ugn
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakiströmming
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga