Strömming med lime och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömming med lime och tomat

Klassisk husmanskost när den är som bäst! Denna smarriga, panerade strömming avnjuter du med nykokt, varm potatis och en underbar tomatsallad med smak av lime, persilja och spiskummin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Rör ihop polenta, vetemjöl, salt och svartpeppar.
  3. Lägg ihop filéerna två och två, köttsida mot köttsida. Krydda dem lätt med salt och peppar.
  4. Häll grädden på en tallrik. Doppa flundrorna i grädden och sedan i mjölblandningen.
  5. Skär tomatena i grova tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tomat, lök, vitlök, limejuice och olivolja. Krydda tomatsalladen med persilja, spiskummin, salt och peppar.
  6. Stek strömmingen i en het panna med olja i ca 2 minuter på varje sida. Stek i omgångar. Servera strömmingen med tomatsalladen och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 1/2 dl polentagryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • juice från 1 limefrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2768 kJ / 662 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden