Tapas med strömming, chili och örter

Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tapas med strömming, chili och örter

Inlagd strömming till midsommar – här som spanska tapas ”boquerones” med chili, citron och örter. Servera med färskpotatis som plockmat eller bredvid sillen på en midsommarbuffé. Marinera strömmingen i lagen i tio timmar.

Tapas med strömming, chili och örter

Ingredienser

8 portioner
600 g strömmingsfilé
5 dl pressad citronsaft
3 msk salt
1 röd chili
2 dl olivolja
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 dl blandade grovhackade örter t ex gräslök, dill, persilja, basilika
färskpotatis till servering

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater17.5 g
Protein13.8 g

Testa liknande recept

  • Lingonfylld strömming med örtsås
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömming med lax- och potatissallad
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt inlagd strömming
    Betyg 4.8 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boquerones
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grundrecept inlagd/gravad strömming
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad