Tångströmming

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
0
Tångströmming

Våga variera den inlagda sillen med gravad strömming i krämig sås! Gravad strömming i romsås är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Här är en minst lika god variant med vegetarisk tångkaviar i stället för fiskrom. Spara gärna en klick att garnera med!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Tångströmming

Ingredienser

6 portioner
500 g  strömmingsfiléer
5 dl  vatten
1 dl  ättiksprit
1 msk  salt

Sås

1   schalottenlök
1 dl  gräddfil
1 dl  majonnäs
finrivet skal av 1   citron
1   burk röd kaviar av tångtyp (à ca 75 g)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1025 KJ / 245 kCal
Fett18 g
Salt0.56 g
Kolhydrater2 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boquerones
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga