Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tångströmming

Våga variera den inlagda sillen med gravad strömming i krämig sås! Gravad strömming i romsås är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Här är en minst lika god variant med vegetarisk tångkaviar i stället för fiskrom. Spara gärna en klick att garnera med!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke. Lägg i strömmingen. Ställ i kylen ca 8 timmar.
  3. Häll av lagen. Låt filéerna rinna av väl i ett durkslag.
  4. Sås: Skala, dela och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till såsen. Spara ev 1 msk tångkaviar (för 6 portioner) till garnering.
  5. Vänd ner strömmingen i såsen. Täck över och låt gärna stå 12 timmar i kylen före servering. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera gärna med tångkaviar vid servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 1 msk salt
Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 burk röd kaviar av tångtyp (à ca 75 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1025 kJ / 245 kCal