Tångströmming

Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tångströmming

Våga variera den inlagda sillen med gravad strömming i krämig sås! Gravad strömming i romsås är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Här är en minst lika god variant med vegetarisk tångkaviar i stället för fiskrom. Spara gärna en klick att garnera med!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Tångströmming

Ingredienser

6 portioner
500 g strömmingsfiléer
5 dl vatten
1 dl ättiksprit
1 msk salt

Sås

1 schalottenlök
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
finrivet skal av 1 citron
1 burk röd kaviar av tångtyp (à ca 75 g)
salt
peppar

Gör så här

08:00:00
12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1025 KJ / 245 kCal
Fett18 g
Salt0.56 g
Kolhydrater2 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Boquerones
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ört- och vitlöksgravad strömming
Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad