Tångströmming

11
0
Tångströmming

Våga variera den inlagda sillen med gravad strömming i krämig sås! Gravad strömming i romsås är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Här är en minst lika god variant med vegetarisk tångkaviar i stället för fiskrom. Spara gärna en klick att garnera med!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Tångströmming

Ingredienser

6 portioner
500 g strömmingsfiléer
5 dl vatten
1 dl ättiksprit
1 msk salt

Sås

1 schalottenlök
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
finrivet skal av 1 citron
1 burk röd kaviar av tångtyp (à ca 75 g)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1025 KJ / 245 kCal
Fett 18 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 2 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden